Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Declaraţie comună a conducătorilor Partidului socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” şi Mişcării social-politice republicane “Ravnopravie”

|versiune pentru tipar||
PSMPR (astăzi PSRM) • MRR (astăzi ) / 7 februarie 2006
La 6 februarie anul curent compania “Tele-radio Moldova” a făcut publică prin intermediul canalului de televiziune “Moldova 1” declaraţia liderului Partidului Popular Creştin-Democrat domnului Iurie Roşca, în care printre altele, indirect se vorbeşte despre implicarea Partidului socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” şi a Mişcării social-politice republicane “Ravnopravie” în aşa zisul scenariu chipurile pentru destabilizarea situaţiei social-politice în Republica Moldova în legătură cu rezultatele alegerilor parlamentare din 6 martie 2005.

Noi, conducătorii Partidului socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina” şi Mişcării social-politice republicane “Ravnopravie”, tratăm declaraţia liderului PPCD în partea referitoare la formaţiunile noastre politice, ca neîntemeiată şi provocatoare.

În acest context categoric respingem orice învinuiri aduse în adresa forţelor politice prezidate de noi, care totdeauna au acţionat şi intenţioniază să activeze şi pe viitor numai în cadrul legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova. Informaţia răspîndită nu are nici o atitudine referitor la formaţiunile noastre politice.

Rugăm conducătorii mijloacelor de informare în masă să aducă la cunoştinţa opiniei publice din ţară declaraţia noastră, care ar dezminţi învinuirile, care au afectat neîntemeiat imaginea formaţiunilor noastre care întrunesc mii de membri şi care deţin susţinerea a zeci de mii de alegători.

Preşedintele Partidului socialiştilor din Moldova “Patria-Rodina”
Veronica Abramciuc

Preşedintele Mişcării social-politice republicane “Ravnopravie”
Valerii Climenco

Declaraţie privind protejarea Republicii Moldova în faţa totalitarismului Iniţiativa partidelor de opoziţie pentru consolidarea societăţii contra regimului autoritar instalat în Republica Moldova