Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Mihai Godea: În Republica Moldova nu există elită politică

|versiune pentru tipar||
PAD / 18 mai 2012
Partidul Acţiunea Democratică

La 17 mai 2012, Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Mihai Godea, le-a ţinut o prelegere reprezentanţilor aripilor tinere ale partidelor politice din Republica Moldova, audienţi ai Şcolii Tânărului Lider Politic, proiect lansat de către Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT.

Deşi tema anunţată a fost “Partidul Acţiunea Democratică în actualul context politic”, liderul PAD a discutat cu tinerii pe mai multe dimensiuni ale vieţii politice din Republica Moldova. Astfel, Mihai Godea le-a oferit audienţilor Şcolii Tânărului Lider Politic răspunsuri la un spectru larg de întrebări — de la anatomia clasei politice, până la soluţiile reale de depăşire a impasului social-politic, în care se află Republica Moldova.

O problemă, la care s-a referit în special preşedintele PAD, este lipsa elitei politice din Republica Moldova: “Politicienii noştri sunt foarte departe de ceea de ce are nevoie un politician. Acest lucru se întâmplă în primul rând din cauza unei crize profunde din sistemul educaţional, care durează de câteva decenii”, a declarat Mihai Godea.

Mihai Godea le-a vorbit tinerilor politicieni şi despre calitatea proastă a componenţei forului legislativ: “Fenomenul Republicii Moldova, deşi nu ştiu daca mi se cade mie să-i dau o caracteristică, constă într-o lipsă dramatică de capacitate a deputaţilor de a-şi exercita funcţiile de ales al poporului, în conformitate cu Legea şi Constituţia Republicii Moldova. Acest lucru se întâmplă nu pentru că deputaţii nu şi-ar dori. Mulţi dintre ei doresc sincer să-şi exercite mandatul de deputat, dar nu pot. Unii dintre deputaţi nici nu pot citi proiectele de legi, în sens că le citesc şi nu înţeleg ce scrie acolo”.

Amintim că Ediţia 2012 a Şcolii Tînărului Lider Politic este organizată în cadrul proiectului ADEPT “Tînărul Lider Politic — promotor al valorilor europene”, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.

Serviciul de presă al PAD
Sursa: www.padm.md

Sesizarea lui Mihai Godea a fost examinată de Curtea Constituţională Mihai Godea a criticat dur Strategia de Dezvoltare “Moldova 2020” şi NU a votat pentru adoptarea documentului