Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 octombrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 10 octombrie 2011 la Mănăstirea Curchi, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril care se află în vizită în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate căile de dezvoltare de mai departe a ortodocsismului din Moldova, despre întărirea bazei materiale a mănăstirilor şi bisericilor. De asemenea, au fost discutate şi subiecte ce ţin de îmbunătăţirea calităţii vieţii enoriaşilor.

Părţile au abodrat şi subiectul unor divergenţe care apar în Moldova la nivel de conducere a ţării, în ceea ce priveşte înregistrarea cultului Islamic şi legalizarea minorităţilor sexuale.

Patriarhul Moscovei şi al Întregi Rusii a evidenţiat, o dată în plus, contribuţia esenţială a lui Vladimir Voronin în dezvoltarea mănăstirilor şi bisericilor în Moldova, fapt pentru care a fost decorat cu Ordinul Sfîntului şi Cuviosului Kneaz Daniil de Moskova, de rangul I.

În finalul întrevederei Vladmir Voronin l-a invitat pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii să viziteze din nou Republica Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin l-a felicitat pe Vladimir Putin Întrevederea Preşedintelui PCRM cu Ambasadorul Azerbaijanului