Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM va ataca la Curtea Constituţională hotărârea privind interzicerea însemnelor comuniste

|versiune pentru tipar||
PCRM / 12 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va ataca la Curtea Constituţională hotărârea privind aprecierea istorică, politică şi juridică a regimului totalitar comunist din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

În aceeaşi ordine de idei, Voronin a recunoscut că este supărat pe faptul că deputaţii Parlamentului Republicii Moldova acţionează la comanda cuiva. “Nu este iniţiativa lor proprie”, a spus liderul PCRM.

Anterior, de la tribuna centrală a Parlamentului, Vladimir Voronin a atenţionat opinia publică asupra faptului că majoritatea parlamentară a devenit “ostaticul” unor indicaţii venite din Occident. Potrivit lui Voronin, hotărârea menţionată prevede, de fapt, interzicerea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, iar înaintarea proiectului a avut loc după întrevederea conducerii AIE cu ambasadorii ţărilor Uniunii Europene.

Majoritatea parlamentară, reprezentată de partidele lui Marian Lupu, Mihai Ghimpu şi Vladimir Filat, a adoptat în şedinţa din 12 iulie o iniţiativă a Partidului Liberal radical de dreapta privind aprecierea istorică, politică şi juridică a regimului totalitar comunist. Unul din articolele acestui proiect prevede interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolicii regimului comunist totalitar (secera şi ciocanul, precum şi toate suporturile cu această simbolică).

Hotărârea Parlamentului va fi semnată de preşedintele forului legislativ, liderul PDM, Marian Lupu.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii PCFR în Duma de Stat în cadrul Adunării Federale a Federaţiei Ruse Comunicat de presă informativ al PCRM