Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la continuarea acţiunilor ilegale ale autorităţilor de limitare a libertăţii de expresie şi a dreptului la informare

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova condamnă în cel mai categoric mod acţiunile autorităţilor şi ale slugilor acestora din conducerea companiei “publice” Teleradio-Moldova de limitare a dreptului la expresie, a drepturilor la informare, a pluralismului politic şi de opinii.

Astăzi, 17 iulie 2012, conducerea companiei “publice” Teleradio-Moldova a refuzat din nou să ofere fracţiunii PCRM şi nemijlocit reprezentantului delegat de către aceasta, posibilitatea de a se expune cu privire la situaţia social-politică din ţară în cadrul emisiunii “Moldova în direct”, cu începere de la ora 19.45 şi care urma să aibă ca subiect de discuţii rezultatele sesiunii parlamentare de primăvară-vară.

Fracţiunea PCRM califică acest comportament drept o continuare a campaniei dezlănţuite împotriva partidului. Autorităţile care mai bine de trei ani de zile au demonstrat o incapacitate totală în administrarea treburilor de stat, suferind eşecuri considerabile în domeniile economic, social şi politic încearcă să ascundă, să muşamalizeze cu multă insistenţă impotenţa lor profesională. Cetăţenii Republicii Moldova sînt puşi în situaţia să asculte scuze sterile ale conducerii actuale asupra stării de lucruri în ţară, fără a avea posibilitatea de a afla care sînt cauzele, conseciniţele şi cine sînt responsabilii care distrug economia ţării, sistemul social şi politic.

Conducerea companiei “publice” Teleradio-Moldova, astăzi, a demonstrat o dată în plus deplina loialitate faţă de guvernarea antipopulară, executînd întocmai ordinele şefilor politici care i-au angajat.

PCRM consideră că Teleradio-Moldova demult nu mai poate fi numită companie publică, este o instituţie media care a instituit cenzură totală, or în aceste condiţii această companie nu trebuie să fie finanţată din buzunarul cetăţeanului.

Sursa: www.pcrm.md

Partidele de stânga din 22 de ţări ale Europei au condamnat interzicerea în Republica Moldova a simbolului secerii şi ciocanului Declaraţia CC PCRM: Alianţa de guvernare a început represiile împotriva PCRM şi activiştilor săi