Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Partidele de stânga din 22 de ţări ale Europei au condamnat interzicerea în Republica Moldova a simbolului secerii şi ciocanului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 iulie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidele de stânga din 22 de ţări ale Europei au condamnat interzicerea în Republica Moldova a simbolului secerii şi ciocanului. În cadrul Partidului Stângii Europene, formaţiunile au declarat că în Moldova are loc o răfuială cu comuniştii din opoziţie şi o sfidare a normelor democratice, cu complicitatea tacită a UE.

“Partidul Stângii Europene condamnă cu fermitate gestul parlamentului Moldovei de interzicere a simbolurilor comuniste şi introducerea sancţiunilor pentru utilizarea acestora. Decizia majorităţii de guvernare din Moldova, de fapt, urmăreşte scopul de a elimina cea mai mare şi credibilă forţă politică din ţară, Partidul Comuniştilor, în afara legii. Simbolica PCRM, secera şi ciocanul, este o parte integrantă a identităţii politice a comuniştilor. Retragerea simbolurilor opoziţiei va limita grav condiţiilor pentru desfăşurarea activităţii politice a acesteia”, se menţionează în declaraţie.

“Noi condamnăm răfuiala regimului aflat la guvernare în Moldova cu comuniştii şi susţinătorii acestora. În republica Moldova s-a instaurat irevocabil un regim neofascist represiv radical de dreapta. Închiderea singurului post de televiziune al opoziţiei, persecutarea disidenţilor şi opozanţilor regimului, interzicerea demonstraţiei de 1 mai şi sanţiunile împotriva participanţilor la protestele paşnice, politica de discriminare lingvistică şi etnică, eroizarea criminalilor de război, nimicirea opoziţiei comuniste — sunt verigi dintr-un singur lanţ de crime”, se subliniază în declaraţie.

Partidul Stângii Europene solicită “conducerii Uniunii Europene să oprească politica de susţinere tacită a regimului represiv antidemocratic din Moldova. Calificăm evenimentele derulate drept o complicitate la crimele împotriva democraţiei, împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. Simbolurile comuniştilor din Moldova sunt la fel, simboluri ale multor partide, care fac parte din PEL. Ne exprimăm solidaritatea cu Partidul Comuniştilor din republica Moldova, cu alegătorii acestuia şi cu întreg poporul moldovenesc în rezitenţa lor faţă de regimul criminal, dar şi în lupta lor pentru democraţie”.

“Face apel către comunitatea internaţională, toate forţele politice progresiste din Europa şi din lume să condamne răfuiala politică din Moldova, dar şi să întreprindă măsuri concrete pentru a restabili în această ţară supremaţia legii şi democraţia”, se încheie declraţia.

Sursa: www.pcrm.md

La Ialoveni, Bălţi şi Congaz au fost organizate seminare pentru activiştii PCRM Comunicat de presă al fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la continuarea acţiunilor ilegale ale autorităţilor de limitare a libertăţii de expresie şi a dreptului la informare