Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Refuzul TRM de a transmite în direct acţiunea de comemorare de la Complexul memorial “Capul de pod Şerpeni”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 august 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

IPNA Compania “Teleradio-Moldova” a refuzat să transmită în direct acţiunea cultural-artistică de comemorare “Dincolo de tăcere”, dedicată aniversării a 70 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă. Astfel, conducerea companiei publice a confirmat, o dată în plus, faptul că este controlată politic, iar politica editorială a televiziunii publice este dependentă, de factură unionistă.

“Teleradio-Moldova” găseşte spaţiu de emisie pentru orice acţiune a unioniştilor, fie ea cît de neînsemnată, găseşte spaţiu de emisie pentru filme de falsificare a istoriei de genul “Golgotha Basarabiei” şi niciodată nu găseşte spaţiu de emisie pentru acţiuni cu adevărat patriotice.

De facto, televiziunea publică, fiind întreţinută din banii tuturor cetăţenilor, promovează politica minorităţii, politica dezbinării societăţii pe criterii lingvistice, istorice şi naţionale.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Mesajul de felicitate al lui V. Voronin cu prilejul anivesrării a 70-cea de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă Adresarea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin către cetăţenii Moldovei, dedicată Zilei Independenţei