Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia UTCM în legătura cu decizia Curţii Constituţionale privind redenumirea limbii de stat

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 noiembrie 2017
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 31 octombrie 2017, Curtea Constituţională a pronunţat Avizul asupra iniţiativei trădătoare de a modifica articolul 13 cu privirea limbii de stat, astfel Parlamentului i se acordă Aviz pozitiv de a modifica limba de stat din “moldovenească” în “română”. Cu această iniţiativă legislativă au venit deputaţii Parlamentari din partidul Liberal şi Liberal Democrat.

Judecătorii Curţii Constituţionale, avînd cetăţenia statului vecin, au luat încă o decizie anti-moldovenească. Această nu este prima decizie a judecătorilor care în mod evident iau hotărîri care depăşesc atribuţiile sale. Putem enumera şi alte hotărîri precum ca: hotărîre că Declaraţia de Independenţă — este m-ai supremă decît Constituţia sau hotărîrea Curţii cu privirea la modificarea procedurii de alegerea Preşedintelui, etc.

Noi, tineretul considerăm că oamenii cu cetăţenia statului vecin nu au dreptul de a lua hotărîri în locul poporului moldovenesc. Judecătorii CC sunt obligaţi să apere Constituţia, dar nu să o modifice după placul lor.

Luînd în consideraţie cele menţionate Uniunea Tineretului Comunist din Republica Moldova cere demisia judecătorilor Curţii Constituţionale din Republica Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Scrisoarea deschisă a lui V.Voronin în adresa ministrului de interne Comuniştii au înaintat moţiunea simplă asupra activităţii judecătorilor Curţii Constituţionale a Republicii Moldova