Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu — pentru un candidat apartinic la Preşedinţie!

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 februarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele interimar al ţării, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, într-un interviu pentru Europa Liberă, declară că alegerile anticipate pot fi evitate şi că obligaţia de a pune punct crizei politice este a clasei politice. Liderul Partidului Democrat din Moldova explică poziţia sa prin faptul că alegerile sunt un scenariu nedorit pentru societate şi susţine că trebuie identificat un candidat apartinic la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, care să întrunească voturile AIE şi ale socialiştilor din Parlament.

Vorbind despre referendumul constituţional, liderul democrat a spus că cele trei componente ale Alianţei au anunţat această idee ca pe o eventuală soluţie, ce ar putea rezolva problema. Dar a urmat un proces de analiză la nivel de partide politice, s-au urmărit ecourile, s-a văzut nivelul de pregătire a societăţii, ţinându-se cont şi de experienţa cu referendumul din septembrie, 2010. Toţi aceşti factori indică şanse foarte reduse de succes pentru un eventual referendum, a conchis intervievatul.

Referendumul rămâne însă o prioritate pe termen mediu, consideră Marian Lupu, menţionând că după o nouă tentativă de alegere a şefului statului vom fi obligaţi să continuăm calea pentru modificarea Constituţiei şi consolidarea unui sistem politic parlamentar pentru a evita asemenea situaţii de criză pe viitor.

Cu referire la acţiunile organizate de comunişti, şeful interimar al statului crede că cetăţenii Republicii Moldova sunt inteligenţi, deştepţi şi înţeleg foarte bine ce se întâmplă. “PCRM şi-a dat arama pe faţă, e foarte clar că vor alegeri anticipate. Un comportament foarte agresiv, brutal, primitiv — sunt acţiuni provocatoare, pentru a se intra în conflict. Se doreşte haos în capitală, în activitatea instituţiilor guvernamentale şi a Parlamentului. N-o să le reuşească fiindcă noi vom respecta cu stricteţe normele de drept, iar, pe de altă parte, vom solicita ca ele să fie respectate şi de către protestatari”, a mai declarat Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc, naş de botez al tripleţilor familiei Surugiu Rândurile ORP PDM Rezina sunt în creştere