Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Republica Moldova nu e un proiect temporar. Suntem un stat dat de Dumnezeu

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Politicienii au participat, astăzi, la evenimentele de comemorare a persoanelor decedate în conflictul armat de pe Nistru (1991–1992).

Preşedintele interimar, liderul PDM, Marian Lupu, dar şi alţi membri ai PDM au depus flori la Monumentul lui Stefan cel Mare.

“Cu părere de rău, formarea statului nostru nu a avut parte doar de flori şi bucurii”, a declarat Marian Lupu cu prilejul comemorării eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru.

“Formarea statului nostru a avut parte nu doar de flori şi bucurii, dar a avut şi fire dramatice. Suntem aici să spunem că Republica Moldova nu e un proiect temporar. Suntem un stat dat de Dumnezeu pe care trebuie să-l edificăm. Jertfa combatanţilor tragicului război nu a fost zadarnică”, a menţionat preşedintele.

De asemenea, Marian Lupu a reiterat că sarcina comună a tuturor moldovenilor este reunificarea ţării şi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În războiul din 1992 au participat circa 29.000 de persoane, dintre care 287 au decedat (198 de militari din Armata Naţională şi 89 persoane din cadrul MAI), iar 284 au rămas invalide de gradele I, II şi III.

Sursa: www.pdm.md

Proiectul de lege privind introducerea votului uninominal a fost înregistrat oficial Acţiunea ONPE PDM “Un răspuns la întrebarea ta”