Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Uniţi pentru curăţenie, în ritmul “Hai, Moldova!”

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Pentru un oraş mai curat, pentru o societatea mai responsabilă faţă de mediul ambiant. Iată pentru ce au optat membrii Organizaţiei municipale Bălţi a Partidului Democrat din Moldova (OMB PDM). Astfel, activitatea de salubrizare “Bălţi oraşul meu, oraşul tău, oraşul nostru”, petrecută în data de 3 aprilie în parcul din preajma Eparhiei de Bălţi şi Făleşti, a fost continuată, tot acolo, în data de 12 mai, ziua când în Republica Moldova s-a desfăşurat campania de curăţenie generală cu genericul “Hai, Moldova!”.

“Activitatea noastră de azi, care a coincis cu acţiunea «Hai, Moldova!», este foarte binevenită pentru întreaga societate şi pentru oraşul nostru. Din punctul meu de vedere, a unui simplu cetăţean, care locuieşte din anii ’80 lângă acest parc, îmi este foarte dureros să văd acest loc aflat în aşa stare dezastruoasă. Noi, membrii PDM, veniţi aici ca simpli cetăţeni ai oraşului Bălţi, salutăm şi suntem foarte bucuroşi pentru receptivitatea concitadinilor care ni s-au alăturat”, a relatat Cecilia Graur, preşedinta OM PDM din Bălţi.

Ion Bodrug, membru al Biroului Executiv Politic al PDM, membru al Consiliului Naţional al PDM, a menţionat că, prin această acţiune, încurajată de Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, democraţii din Bălţi doresc să-i sensibilizeze pe toţi orăşenii, precum şi administraţia publică locală şi Eparhia de Bălţi şi Făleşti, care îşi află sediul chiar în parcul respectiv. “Mediul ambiant, curăţenia din jurul nostru ne reprezintă în mare măsură. Curăţenia nu trebuie doar făcută, ci şi păstrată. Ceea ce facem azi este, dacă doriţi, un test de cultură pentru societatea noastră. Eu aleg un mediu curat!”, a spus Ion Bodrug.

În afară de strângerea gunoaielor din parc şi din împrejurimi, participanţii la acţiunea de salubrizare au mai curăţat parcul de puieţi sălbatici şi buruieni. Deşeurile au fost transportate de colaboratori de la Î.M. “Gospodăria locativ-comunală”. Menţionăm că, prin contribuţii personale, membrii organizaţiei noastre au pus la dispoziţia tuturor celor care au făcut curăţenie apă potabilă.

La acţiunea de sâmbătă au participat peste 500 de oameni, fapt ce a evidenţiat atât consolidarea echipei noastre, cât şi a întregii societăţi. În acest sens, membrilor OMB PDM li s-au alăturat, din proprie iniţiativă, elevi, studenţi, angajaţi ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord, precum şi locuitori ai municipiului.

Potrivit organizatorilor acţiunii “Hai, Moldova!”, peste 150.000 de moldoveni au fost aşteptaţi să iasă la curăţenie pe tot cuprinsul republicii.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţie a PDM cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei Campionatul studenţesc de minifotbal invadează Moldova