Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţie a PDM cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova îşi reconfirmă obiectivul de a proteja valorile familiei în societatea noastră şi de a promova politici publice responsabile în interesul tuturor familiilor din Republica Moldova.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, PDM propune societăţii moldoveneşti să acţionăm împreună aşa cum am fost educaţi, în spirit de solidaritate şi omenie în tot ceea ce întreprindem în viaţa noastră. O societate puternică înseamnă o societate cu familii unite, cu oameni responsabili, care învaţă de la părinţi tradiţiile şi valorile noastre, care îşi înţeleg drepturile şi obligaţiile morale şi le transmit din generaţi în generaţie.

Parcurgem o perioadă nouă, interesantă, dar şi complicată. Foarte mulţi dintre moldoveni sunt nevoiţi să meargă în lumea mare pentru a-şi asigura familiile şi ţara, şi este foarte important ca în pofida oricăror încercări şi să rămânem stăpâni pe destinele proprii şi ale Moldovei.

Noi nu putem să privim în altă parte atunci când vedem copii cerşind la colţ de stradă, nu putem sta liniştiţi în faţa televizorului când în ţară se petrec dezastre şi zeci sau mii de familii au nevoie de ajutor. O societate este puternică, dacă promovează altă atitudine: iniţiativa, voluntariatul, implicarea — valorile care se dezvoltă în sânul familiei, dar care — considerăm — trebuie să se manifeste şi în interiorul societăţii.

Şi, dacă vorbim de solidaritate, chiar exemplul dat de clasa politică este uneori nefericit! Partidul Democrat din Moldova consideră important şi are maturitatea necesară pentru a recunoaşte că întreaga clasă politică face multă risipă de energie pentru cauze înguste, în timp ce marile probleme sociale îşi aşteaptă rezolvarea. Negocieri fără capăt şi rezultat, iresponsabilitate, interese personale — sunt non-valori care trebuie să fie eliminate din actul politic. Partidul Democrat din Moldova s-a plasat mai presus de asemenea practici, sacrificând interesele sale politice, pentru a putea să promovăm politici sociale, pentru oameni. Pentru creşterea calităţii vieţii, pentru susţinerea familiilor la modul concret, dar şi ca institut social, pentru a asigura echitatea şi incluziunea socială a oamenilor din categoriile defavorizate.

Partidul Democrat consideră că, dacă avem ceva de prezentat, ca şi rezultate sau ca şi planuri ale unei guvernări responsabile, aici se pot înscrie acţiuni de felul celor, pe care le menţionăm:

În continuare, PDM rămâne perseverent în sprijinirea familiei, a copilului, a legăturii şi responsabilităţii reciproce între generaţii. Credem că exemplul familiilor de bună credinţă din Republica Moldova poate fi o inspiraţie pentru rezolvarea problemelor mari ale societăţii. Valorile pe baza cărora dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, v-aţi făcut un rost în viaţă, care vă ţin alături de buneii şi copiii dumneavoastră, aceste valori au puterea de a însănătoşi şi instituţiile statului ca să asigurăm un viitor mai bun pentru această ţară şi copii ei.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, PDM transmite felicitări şi gânduri bune către toate familiile Moldovei!

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Sondaj: cetăţenii susţin iniţiativa lui Vlad Plahotniuc privind votul uninominal Uniţi pentru curăţenie, în ritmul “Hai, Moldova!”