Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cu prilejul Zilei internaţionale a Nurselor, Marian LUPU, a adresat un mesaj colaboratorilor sistemului naţional de sănătate

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Cu prilejul Zilei internaţionale a Nurselor, marcată pe 12 mai, Marian LUPU, preşedintele Parlamentului, liderul PDM a adresat un mesaj colaboratorilor sistemului naţional de sănătate.

Marian Lupu a menţionat în mesaj:

“Este o deosebită onoare pentru mine să Vă adresez astăzi, cu prilejul Zilei internaţionale a Nurselor, dovada profundei mele gratitudini şi a respectului pentru meseria Dumneavoastră.

Conferinţa Naţională a Asistenţilor Medicali din Republica Moldova organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Nurselor, este un eveniment care vine să scoată în evidenta importanţa activităţii dumneavoastră în sistemul naţional de sănătate.

Asistenţii medicali au fost şi rămân a fi apreciaţi ca o forţă reală şi foarte importantă , care contribuie plenar la fortificarea sănătăţii populaţiei prin aportul sau valoros în promovarea unui mod de viaţă sănătos, a profilaxiei maladiilor şi a asistenţei de specialitate.

Profesia de asistent medical nu este o simplă meserie, ci un scop nobil, o slujbă continuă în folosul semenilor aflaţi în dificultate, pe care îl acceptă doar cei curajoşi. Dumneavoastră, care aţi ales această meserie deloc simplă, sunteţi pentru fiecare dintre cetăţenii acestei ţări, un exemplu demn de urmat. Meritaţi toată aprecierea noastră pentru răbdarea nemărginită, pentru omenia şi dăruirea de sine.

Omagiul adus acestei profesii nu este întâmplător. Asistenţilor medicali le revine nobila misiune de a ajuta medicii în tratarea pacienţilor şi de a uşura suferinţele acestora, fără de care buna funcţionare a oricărui sistem de sănătate ar fi imposibilă.

În pofida provocărilor actuale existente în sistemul de sănătate din Republica Moldova, asistenţii medicali, demonstrează exemple de abnegaţie totală şi îşi onorează cu demnitate atribuţiile profesionale.

Fiind ferm convins că profesionalismul şi perseverenţa Dumneavoastră sprijinite de investiţii potrivite şi un cadru legislativ bine articulat, vor determina asigurarea serviciilor de asistenţă medicală de calitate, echitabile şi accesibile tuturor categoriilor de cetăţeni ai Republicii Moldova. In acest context, Vă asigur de toată susţinerea mea, dar şi a întregii echipe de profesionişti pe care îi am alături, în susţinerea iniţiativelor Dumneavoastră menite să contribuie la îmbunătăţirea sistemului naţional de sănătate.

Apreciind înalt contribuţia tuturor asistenţilor medicali la menţinerea verticalităţii sistemului de sănătate, Vă adresez sincere felicitări şi Vă aduc calde mulţumiri pentru neobosita trudă a Domniilor Voastre, cei care, prin competenţă şi demnitate profesională, vegheaţi neobosiţi starea de sănătate a tuturor cetăţenilor ţării”.

Sursa: www.pdm.md

Echipa PDM a participat, astăzi, la salubrizarea parcului “Valea Trandafirilor” din Chişinău Partidul Democrat din Moldova are un nou Secretar general