Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu construieşte o casă pentru doi copii şi bunicii lor

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, însoţit de deputaţii PDM Iurie Bolboceanu şi Oleg Ţulea, au participat la construcţia unei case noi pentru micuţii Andrei şi Denis în vîrstă de 7 şi 4 ani, şi buneii acestora Petru şi Eugenia Ganţa.

Părăsiţi acum doi ani de mama lor, copiii au fost luaţi în îngrijire de la orfelinat de către buneii acestora, dar care au o casă mică şi nu dispun de posibilităţi pentru a le oferi o îngrijire pe măsură.

Despre acest lucru preşedintele Parlamentului a aflat în cadrul campaniei “Dăruieşti şi cîştigi”, desfăşurată de PRO TV Chişinău. Atunci, Marian Lupu a promis să construiască o nouă locuinţă pentru cei doi fraţi şi buneii acestora. Din partea Partidului Democrat din Moldova, familiei Ganţa au fost dăruite 100 de mii de lei.

Preşedintele Parlamentului nu este pentru prima oară oaspete al familiei Ganţa, venind anterior, dar şi de această dată, cu cadouri pentru micuţi.

“Deşi construcţia casei a început la 9 mai, vom depune toate eforturile ca ea să fie finisată până la sfârşitul verii, astfel încât cel mai mare nepot, Andrei, să meargă la şcoală având toate condiţiile de a se pregăti pentru lecţii”, a spus Marian Lupu.

“Am înţeles că aceşti doi copii sunt capabili şi ingenioşi, de aceea trebuie să le fie asigurat un viitor şi un trai decent”, a mai spus Preşedintele Legislativului, precizând că lucrurile mari încep de la cele mici şi concrete.

Marian Lupu mai speră şi la o clacă tradiţională, în care şi sătenii să vină în ajutorul acestei familii defavorizate.

Sursa: www.pdm.md

Deputaţii Fracţiunii parlamentare a PDM au felicitat mamele de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului Marian Lupu a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor municipiului Bălţi