Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Deputaţii Fracţiunii parlamentare a PDM au felicitat mamele de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

În cadrul Săptămânii Familiei, deputaţii Fracţiunii parlamentare a PDM au felicitat mamele de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului. Deputaţii democraţi le-au transmis flori şi seturi de prima necesitate pentru nou-născuţi, dar le-au adresat şi cuvinte de recunoştinţă pentru că dau naştere noilor generaţii de cetăţeni moldoveni.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a menţionat că Ziua Internaţională a Familiei este un bun prilej de a readuce în atenţie temele legate de celula de bază a societăţii . “Prin această acţiune ne-am propus să sensibilizăm societatea privind necesitatea protejării valorilor familiei, a copiilor, pentru că ei sunt aceia care ne unesc şi ne fac mai puternici”, a spus Vlad Plahotniuc. Domnia sa a menţionat şi faptul că este tată a doi copii, exprimându-şi regretul că, uneori, activitatea sa profesională nu-i permite să le acorde toată atenţia necesară. “Depun eforturi ca activitatea mea politică să nu fie în detrimentul familiei, deoarece acolo ne regăsim oricând”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Şi doamna deputat Valentina Stratan a remarcat că factorii de decizie ar trebui să se mobilizeze pentru a spori calitatea vieţii în Moldova, pentru a susţine la modul concret familiile, ca şi institut social, pentru a asigura echitatea şi incluziunea socială a oamenilor din categoriile defavorizate.

“Parcurgem o perioadă nouă, interesantă, dar şi foarte complicată. Totuşi, femeile trebuie încurajate şi susţinute să nască şi nu doar un singur copil, ci mai mulţi”, a spus şi Raisa Apolschi, deputat PDM în Parlamentul Republicii Moldova.

La momentul acţiunii 80 de nou-născuţi şi mămicile lor se aflau în Secţia postpartum mamă-copil alInstitutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Campionatul studenţesc de minifotbal invadează Moldova Marian Lupu construieşte o casă pentru doi copii şi bunicii lor