Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reformarea Partidului Democrat, pe ultima sută de metri

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

“Pregătirile pentru Congresul Partidului Democrat (PDM) parcurg etapa dezbaterilor în echipele de la baza formaţiunii. Practic, procesul democratic necesar pentru o reformă serioasă în partid are loc la conferinţele organizaţiilor teritoriale, care se desfăşoară acum în toată ţara şi aleg delegaţii la Congres”, a declarat Vlad Plahotniuc, vicepreşedintele PDM, solicitat de reporterul Info-Prim Neo.

“Reforma propusă de grupul pe care îl conduc, este una complexa, vizând precizarea doctrinei politice a Partidului Democrat, modernizarea structurii organizatorice, actualizarea prevederilor statutare şi alte aspecte”, a precizat Vlad Plahotniuc. El a menţionat şi faptul că PDM va adopta o poziţie mai tranşantă faţă de actuala situaţie internă din Republica Moldova, dar va prezenta prin intermediul documentelor adoptate la Congres şi viziunile proprii ale partidului asupra perspectivelor de dezvoltare ale ţării. În paralel cu grupul de elaborare a reformei interne, un alt grup se ocupa de organizarea propriu-zisă a Congresului. Vicepreşedintele PDM a remarcat că propunerile pentru reformarea PDM sunt gata şi acum se dezbat intens în partid, se discută amendamentele şi se pregătesc proiectele finale pentru Congresul din 16 iunie. “Mă bucură activismul colegilor, care au venit cu sugestii de calitate, ceea ce va contribui la aceea că Partidul Democrat să devina cea mai solidă forţă politică din Moldova”, a mai declarat Vlad Plahotniuc.

Recent, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, a anunţat în cadrul ultimei Conferinţe municipale a PDM obiectivul de reformare a partidului şi convocarea Congresului. Iar Consiliul Naţional Politic al PDM a adoptat deciziile corespunzătoare şi l-a abilitat pe Vlad Plahotniuc să conducă Grupul de elaborare a reformei PDM.

Sursa: www.pdm.md

Joi, 31 mai, va avea loc o acţiune dedicată Zilei mondiale Antifumat Tinerii democraţi au îndemnat chişinăuienii să renunţe la fumat