Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM demarează campania “Zâmbete pentru copii”

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova demarează, odată cu ziua de 1 iunie, campania “Zâmbete pentru copii” — o campanie amplă de strângere de jucării şi cărţi, destinate copiilor din orfelinatele din Republica Moldova.

În toate sediile PDM din ţară au fost formate centre de colectare, unde membrii partidului şi cetăţenii neafiliaţi politic sunt invitaţi să aducă jucării şi cărţi de colorat sau de poveşti, care apoi vor fi distribuite în orfelinate şi centrele de zi pentru copiii din categoriile social-vulnerabile.

PDM consideră că Republica Moldova trebuie să devină un stat al solidarităţii între oameni, prin acţiuni individuale şi campanii sociale menite să sprijine persoanele aflate în dificultate. “Copiii şi tinerii reprezintă viitorul acestei ţări, de aceea responsabilitatea socială faţă de aceştia trebuie să fie cu atât mai mare. PDM îi aşteaptă alături, în campania Zâmbete pentru copii, pe toţi cetăţenii Moldovei, pe toţi oamenii cu inimă, precum şi toate instituţiile şi organizaţiile care pot şi vor să le ofere un zâmbet copiilor nevoiaşi”, a declarat secretarul general al PDM, Constantin Botnari, coordonatorul campaniei sociale iniţiate de PDM la nivel naţional.

Campania socială se va desfăşura pe tot parcursul lunii iunie. Deja la sediile PDM din Chişinău şi din centrele raionale au fost colectate primele jucării şi cărţi — prin donaţiile oferite de membrii partidului.

Pe 1 iunie, ziua în care se dă startul oficial al campaniei “Zâmbete pentru copii”, au loc şi alte evenimente dedicate Zilei Copilului, cu participarea liderilor PDM. Astfel, Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, ministrul Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei, Valentina Buliga, secretarul general al PDM, Constantin Botnari, şi parlamentarul Vasile Botnari vor mergela Orfelinatul PreasfinţitulIosif din Chişinău, unde le vor oferi jucării şi cadouri celor mici. De asemenea, preşedintele PDM, Marian Lupu, va participa la tele-radiomaratonul “Vreau să am o familie” la TV Moldova1 şi la un spectacol dedicat copiilor, la Teatrul Naţionalde Operă şi Balet.

Sursa: www.pdm.md

Pe 1 iunie, liderii Partidului Democrat din Moldova vor participa la o serie de acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Copilului Ziua Internaţională a Copiilor la Cahul