Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a anunţat convocarea Congresului al VII-lea al PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, susţine că următorul Congres al Partidului Democrat din Moldova, care va avea loc pe data de 16 iunie, va fi marcat de reforma profundă ce prevede modernizarea formaţiunii.

“Ne pregătim intens, pentru că este de pe o parte un congres ordinar: dare de seamă şi alegeri, pe de alta parte este un congres care trebuie să marcheze o modernizare a partidului, o reforma profundă, lucru care este important nu doar pentru echipa de partid, dar şi pentru întreaga clasă politică, fiindcă am dori să venim cu un exemplu în acest sens pentru modernizarea şi europenizarea clasei politice din Republica Moldova”, a menţionat Lupu.

Totodată, Marian Lupu s-a arătat convins de faptul că scopurile anunţate anterior de conducerea formaţiunii vor fi atinse. “Reformă, dezvoltare, creştere, modernizare, aceste principii sunt susţinute de întreaga echipa a PD. Având la bază aceste premize sunt sigur că acest Congres va fi un succes”, a declarat democratul.

În acelaşi timp, preşedintele PDM spune că la Congres va participa un şir de delegaţi din toată ţara şi străinătate. “Un congres reprezintă o acţiune foarte reprezentativă, de mare anvergură. Există normele de reprezentativitate, este vorba de peste 500 de delegaţi din toată ţara. Ne aşteptăm şi la participarea unui şir întreg de delegaţii din străinătate. Vor fi între 10–15 delegaţii care vor reprezenta partidele-surori atât din vest cât şi din est, va participa şi preşedintele internaţionalei socialiste”, a punctat Lupu.

Reamintim că, anterior, prim-vicepreşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că, în rezultatul procesului de reformare, Partidul Democrat va deveni un partid modern, mai clar poziţionat doctrinar pe scena politică, mult mai deschis, mai transparent, cu un management organizaţional modern.

“PDM s-a adaptat contextului politic în care a activat până acum şi a făcut-o foarte bine. În ultimii doi ani toate partidele au trecut prin momente dificile, din cauza instabilităţii politice. Noi însă ne dorim demult să demarăm acest proces de modernizare a partidului, însă abia după alegerea preşedintelui a apărut această oportunitate, deoarece avem stabilitate politică”, a spus el.

Menţionăm că, anterior, a fost creat un Grup de lucru responsabil de elaborarea reformei interne a partidului, în fruntea căruia membrii Consiliului Executiv l-au desemnat pe Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.pdm.md

Membrii OM PDM Bălţi s-au întrunit pentru a discuta mai multe subiecte ce ţin de modernizarea partidului PDM creşte în sondaje