Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Planificarea strategică şi consolidarea capacităţilor organizaţionale în Organizaţia Femeilor Liberale

|versiune pentru tipar||
PL / 24 februarie 2012
Partidul Liberal

Institutul Republican Internaţional a desfăşurat un seminar în parteneriat cu Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) la tema “Planificarea strategică şi consolidarea capacităţilor organizaţionale” pentru Organizaţiile de Femei Teritoriale a Partidului Liberal. Seminarul a avut loc în perioada 18–19 februarie, la Vadul lui Vodă, Pensiunea Odiseu.

Unul dintre scopurile acestui seminar a fost planificarea strategică a activităţii OFL şi elaborarea unui plan de activitate pentru anul 2012 pentru cele 13 raioane prezente: Anenii Noi, Bălţi, Călăraşi, Căuşeni, Criuleni, Dubăsari, Floreşti, Glodeni, Hânceşti, Leova, Orhei, Rezina, Ungheni.

Preşedinta OFL, Corina Fusu, în discursul său a reiterat importanţa consolidării filialelor ca un factor esenţial în promovarea valorilor şi politicilor Partidului Liberal, dar şi consolidarea şi dezvoltarea acestuia. În acest context, Corina Fusu a relatat despre participarea ei la şedinţa Parteneriatului Estic pentru participarea femeilor în viaţa publică unde au fost discutate experienţele deputatelor din statele Parteneriatului Estic în vederea identificării măsurilor concrete care ar putea facilita participarea femeilor la viaţa publică. În urma dezbaterilor s-a constatat că femeile, oriunde s-ar afla, întâlnesc, în mare măsură, aceleaşi obstacole: reprezentare scăzută în Parlamente şi Guverne, lipsa de politici din partea statului, care ar concilia viaţa de familie cu cea profesională, o reacţie limitată, de multe ori stereotipată din partea mass-media, dar şi a întregii societăţi. Exemple de urmat sunt ţările din Nordul Europei: Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca.

Vice-preşedinta OFPL Zoia Jalbă a menţionat importanta accederii femeilor la funcţiile decizionale, dar şi necesitatea implementării planificării strategice întru buna dezvoltarea a OFL.

Pe agenda de lucru a seminarului s-au regăsit următoarele teme:

Participantele au rămas mulţumite de subiectele acestui seminar, pe care le consideră foarte importante în desfăşurarea activităţii ulterioare, dar şi de prestaţia formatorilor. Informaţia obţinută va servi drept ghid de eficientizare şi consolidare a structurilor OFL în teritoriu, dar şi a Partidului Liberal la nivel republican.

Eugenia IURCO, preşedinta OFL filiala sectorului Centru

Sursa: www.pl.md

Conducerea PL şi deputaţii din Fracţiunea Parlamentară a Partidului Liberal au avut o întrevedere cu Guvernatorul american Howard Dean Un an de activitate a Reţelei Femeilor pentru Democraţie din Moldova