Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputatul PL Valeriu Munteanu: Monumentul lui Lenin de la Anenii Noi va fi demontat săptămâna viitoare

|versiune pentru tipar||
PL / 5 aprilie 2012
Partidul Liberal

Monumentul lui Lenin de la Anenii Noi urmează a fi demontat săptămâna viitoare, anunţă deputatul liberal Valeriu Munteanu pe blogul său.

Pe data de 3 aprilie 2012 deputatul PL Valeriu Munteanu a înaintat un demers Consiliului Raional Anenii Noi prin care solicită “demontarea aşa-zisului «monument» al lui Vladimir Ulianov, zis şi Lenin, unul dintre cei mai sângeroşi dictatori (4 milioane de victime) ai secolului XX”. Potrivit deputatului, monumentul, care se află în Scuarul Casei de Cultură a Consiliului Raional Anenii Noi şi în imediata apropiere (50 metri) a Bisericii Sf. Dumitru din oraşul Anenii Noi, a fost amplasat abuziv în anul 2006, cu încălcarea legislaţiei în vigoare, de către fruntaşii comunişti din raion.

Consilierii din Anenii Noi urmează să ia o decizie în acest sens joia viitoare, la şedinţa Consiliului Raional. “A fost deja înregistrat un proiect de decizie în acest sens şi s-a convenit cu colegii din AIE, majoritari în acest moment în Consiliul Raional Anenii Noi, ca la şedinţa extraordinară a consiliului din data de 12 aprilie să fie adoptată decizia de demontare a acestui vestigiu al vremurilor apuse, iar executarea acesteia să se facă imediat, astfel, sperăm că creştinii din oraşul Anenii Noi vor merge în noaptea Învierii să sfinţească pască şi ouă roşii la biserică, nesupravegheaţi de privirea de gheaţă a lui Lenin”, menţionează deputatul Valeriu Munteanu pe blogul său.

Potrivit proiectului de decizie a Consiliului Raional Anenii Noi, monumentul urmează a fi reamplasat şi depozitat temporar pe teritoriul aferent al S.A. “Drumuri Anenii Noi”. Totodată, structurile Consiliului raional Anenii Noi vor elabora conceptul unui muzeu în are liber, în vederea reamplasării tuturor monumentelor şi altei atributici a ideologiei comuniste.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă în topul celor mai influenţi politicieni din Republica Moldova A fost creată Comisia parlamentară de anchetă pentru examinarea activităţii Agenţiei Medicamentului, condusă de deputatul PL Gheorghe Brega