Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputaţii Ion Hadârcă şi Oleg Bodrug în vizită de documentare la Iaşi

|versiune pentru tipar||
PL / 27 aprilie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL Ion Hadârcă şi deputatul Oleg Bodrug au efectuat o vizită de documentare la birourile senatoriale din Iaşi, România, în perioada 24–25 aprilie 2012. Deputatul Ion Hadârcă este şi Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu România.

Potrivit agendei de lucru, deputaţii liberali au avut întrevederi cu Prefectul judeţului Iaşi Sava Dragomir Tomaşeschi, viceprimarul municipiului Iaşi Romeo Olteanu, deputaţii români Petru Movilă şi Nicuşor Păduraru, senatorul Dumitru Oprea.

În cadrul vizitei au fost abordate diverse aspecte legate de colaborarea transfrontalieră între Republica Moldova şi România, inclusiv prin accesarea fondurilor europene şi utilizarea acestora în proiecte comune de infrastructură, economie, energie, mediu, transport, învăţământ etc. Totodată, s-a convenit asupra consolidării colaborării între instituţiile pe care le reprezintă, atât la nivelul autorităţilor locale, cât şi la nivel parlamentar. Ca rezultat, la începutul lunii mai, o delegaţie a oamenilor de afaceri de la Iaşi vor efectua o vizită la Chişinău pentru a valorifica potenţialul cooperării în diverse domenii.

“Mesajul pe care vrem să îl transmitem este unul de revigorare a relaţiilor parlamentare între România şi Republica Moldova după o perioadă de îngheţ din cauza guvernării comuniste. Acum, asistăm la o relansare a acestor relaţii”, a comentat deputatul Ion Hadârcă, liderul fracţiunii PL, citat de www.evenimentul.ro. Deputatul a precizat că la Chişinău este o “deschidere largă” pentru atragerea investitorilor români.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Tricolorul, cinstit de liberali Discursul deputatului PL Valeriu Munteanu privind implementarea programului de activitate a Guvernului pentru anul 2011, rostit în cadrul şedinţei Parlamentului din 27 aprilie 2012