Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Seminar pentru primarii liberali, cu invitaţi din Germania

|versiune pentru tipar||
PL / 5 mai 2012
Partidul Liberal

Primarii liberali participă la seminarul “Descentralizarea în administraţia publică locală”, care are loc la Chişinău, în perioada 5–6 mai 2012. Evenimentul este organizat de Asociaţia Primarilor şi Consilierilor Liberali (APCL), în parteneriat cu Fundaţia Friedrich Naumann. La seminar participă 30 de primari PL din diferite localităţi ale Republicii Moldova.

Potrivit programului seminarului, experţii de la Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova le vor explica participanţilor principiile şi esenţa descentralizării. Deputatul Valeriu Munteanu, vicepreşedintele PL se va referi la prevederile Strategiei Naţionale de Descentralizare, recent adoptată de Parlament. Secretarul general al APCL Igor Talmazan şi Vicepreşedintele APCL Eugen Sălcuţan vor vorbi despre delimitarea atribuţiilor şi responsabilităţilor dintre autorităţile publice locale şi centrale.

La deschiderea seminarului a fost prezent şi Preşedintele PL Mihai Ghimpu, care a avut un schimb de opinii cu primarii liberali.

Invitatul de onoare al acestui seminar este Primarul oraşului german Zeitz Volkmar Kunze, care se va referi la experienţa germană în descentralizarea administraţiei publice locale şi impactul acesteia la nivel politic, social şi economic. Volkmar Kunze are o experienţă bogată în structurile administraţiei publice locale, de circa 20 de ani în calitate de primar al mai multor localităţi germane, dar şi ca Preşedinte al Asociaţiei politicienilor locali liberali din Saxonia.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Deputatul Valeriu Saharneanu: Naţiunea titulară a acestui stat nu trebuie să fie transformată, prin politicile înţelese greşit şi prin practicile neghioabe la care suntem martori, în ostatici ai Federaţiei Ruse pentru că suntem cunoscătorii limbii ruse Organizaţiile de tineret PL din raionul Ştefan Vodă reconstituite