Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consolidarea Organizaţiei de Tineret a PL în raionul Dubăsari

|versiune pentru tipar||
PL / 30 mai 2012
Partidul Liberal

Tinerii liberali din raionul Dubăsari au organizat o conferinţă raională în cadrul căreia au efectuat un bilanţ al activităţii din ultima perioadă de timp, au ales noua conducere, au trasat un şir de obiective şi activităţi, care urmează a fi realizate în perioada imediat următoare.

Analizând activitatea organizaţiei teritoriale, participanţii la conferinţă au constatat că, în condiţiile social-politice şi economice din ţară, este nevoie de o implicare mai activă în procesele care au lor atât în raionul Dubăsari, cât şi în Republica Moldova, implicarea tuturor păturilor de cetăţeni, indiferent de statutul lor social.

Ana Vasilache a fost aleasă preşedinta Tineretului Liberal din raionul Dubăsari. Potrivit Anei Vasilache, una din priorităţile organizaţiei teritoriale este lucrul activ în toate localităţile raionului Dubăsari, atragerea în acest proces a tinerilor cu iniţiativă, capabili să devină adevăraţi lideri în implementarea programelor şi proiectelor de dezvoltare regională şi naţională în diferite domenii ale vieţii social-economice şi politice.

În opinia Anei Vasilache, pentru atingerea acestor scopuri este necesară o colaborare cât mai activă şi eficientă cu colegii din organizaţiile de tineret ale PL din alte raioane, precum şi cu semenii de peste hotarele Republicii Moldova. În acest context, Ana Vasilache a declarat că urmează a fi organizate câteva tabere de vară, inclusiv cu tinerii liberali din România, în cadrul cărora vor fi elaborate proiecte comune de colaborare.

Training pentru tinerii liberali din raionul Dubăsari

Tinerii liberali din raionul Dubăsari au participat la un training de două zile, organizat de Filiala teritorială a Partidului Liberal la Vadul lui Vodă. Principalele subiecte abordate au vizat rolul tinerilor în viaţa social-politică, implicarea acestora în programele de dezvoltare rurală, posibilităţile de atragere a investiţiilor străine şi de accesare a fondurilor europene în localităţile de baştină. La discuţii au participat circa 70 de tineri liberali din raionul Dubăsari.

Pe parcursul celor două zile, participanţii la seminar au fost familiarizaţi cu proiectele existente în diferite domenii, inclusiv şi cu procesul de elaborare, implementare şi management al acestora. În cadrul acestui training, Vitalie Marinuţa, ministrul Apărării, Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului, Preşedintele Tineretului Liberal, Radu Bajureanu, viceministrul Mediului, precum şi alţi invitaţi, au vorbit tinerilor despre programele şi proiectele iniţiate în domeniile gestionate, problemele existente, precum şi soluţiile de dezvoltare şi modernizare a sectoarelor respective.

În opinia Ludmilei Crăciun, Preşedinta Organizaţiei Partidului Liberal din raionul Dubăsari, scopul acestui seminar a fost iniţierea tinerilor în elaborarea şi implementarea diferitor proiecte legate de dezvoltarea rurală, implicarea lor mai activă în viaţa localităţilor. “Prin organizarea unor asemenea traininguri intenţionăm să educăm la tinerii noştri spiritul de lideri, care vor fi în avangarda proceselor de transformări şi schimbări la sate”, susţine Ludmila Crăciun.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu moldovenii din Estonia A răsunat ultimul sunet la Liceul “Gheorghe Ghimpu” din Coloniţa