Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Vizită oficială la Washington: Corina Fusu solicită sprijinul SUA în reforma justiţiei şi lupta cu corupţia

|versiune pentru tipar||
PL / 21 iunie 2012
Partidul Liberal

Deputata Corina Fusu a participat ieri la Washington la lansarea oficială a Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul Statelor Unite ale Americii “Congressional Moldova Caucus”.

La Reuniunea de inaugurare a Grupului de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA au participat Copreşedinţii Grupului, congresmanii americani David Price şi Joe Pitts, precum şi Senatorul John McCain. Grupul de Prieteni ai Moldovei cuprinde 28 de legislatori americani şi a fost instituit pe data de 19 martie 2012.

Vicepreşedinta Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media Corina Fusu, împreună cu o delegaţie parlamentară, efectuează o vizită oficială în SUA în perioada 19–22 iunie 2012. Pe parcursul vizitei la Washington deputaţii au avut mai multe întrevederi cu congresmani şi senatori americani, înalţi reprezentanţi din cadrul Departamentului de Stat al SUA, cu conducerea Institutului Naţional Democrat pentru Relaţii Internaţionale (NDI) şi a Institutului Republican Internaţional (IRI), cu reprezentanţii diasporei.

În cadrul discuţiilor purtate cu înalţii oficiali, Corina Fusu s-a referit la necesitatea semnării unui document de parteneriat strategic cu SUA. Totodată, potrivit deputatei liberale, Statele Unite ale Americii pot juca un rol determinant în soluţionarea conflictului transnistrean, prin sporirea ponderii sale în negocierile în formatul “5+2”. “PL vede SUA şi UE în calitate de membri cu drepturi depline la masa de negocieri. Dosarul regiunii transnistrene trebuie să fie abordat într-o modalitate mai consistentă în dialogul SUA-UE-Federaţia Rusă”, a precizat Corina Fusu.

Deputata a reiterat faptul că integrarea europeană reprezintă unica şansă pentru Republica Moldova de a se moderniza, democratiza şi îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor. Totodată, Corina Fusu a solicitat asistenţa şi sprijinul SUA pentru a duce la bun sfârşit adoptarea şi implementarea cadrului legal necesar în Republica Moldova, în special în reforma justiţiei şi a luptei cu corupţia.

Deputata Corina Fusu are planificată astăzi o întrevedere separată cu Jonas Rolett, directorul regional pentru Europa Centrală şi de Sud-Est al Open Society Institute.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Vicepreşedintele PL Veaceslav Untilă despre reforma care întârzie Mihai Ghimpu a participat la şedinţele lărgite ale Birourilor politice ale Filialelor PL din raioanele Ungheni şi Călăraşi