Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a participat la şedinţele lărgite ale Birourilor politice ale Filialelor PL din raioanele Ungheni şi Călăraşi

|versiune pentru tipar||
PL / 25 iunie 2012
Partidul Liberal

Duminică, 24 iunie 2012, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat la şedinţa extinsă a Biroului politic al Filialei PL din raionul Ungheni cu participarea primarilor, consilierilor raionali şi locali aleşi pe listele Partidului Liberal. La şedinţă a fost prezent şi Secretarul General al PL Oleg Bodrug.

Conducerea Filialei din raionul Ungheni a prezentat raportul privind situaţia Filialei teritoriale. Membrii PL au prezentat informaţii cu privire la activitatea organizaţiilor primare de partid, proiectele de dezvoltare locală aflate în curs de desfăşurare, dar şi problemele cu care se confruntă în activitatea curentă, solicitând sprijin în depăşirea acestora. Au mai fost discutate diverse aspecte referitoare la modul cum este implementată strategia şi programul PL la nivel local, precum şi activităţile ce se cer realizate pentru consolidarea şi dezvoltarea Filialei Teritoriale PL din raionul Ungheni.

În cadrul şedinţei Preşedintele PL Mihai Ghimpu a abordat subiecte legate de planificarea activităţii organizaţiei locale PL, importanţa descentralizării puterii, soluţiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe aleşii locali să depună eforturi pentru a realiza schimbarea până la capăt promisă cetăţenilor în campania electorală.

În aceeaşi zi, Preşedintele PL Mihai Ghimpu a participat la şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Călăraşi cu participarea primarilor, consilierilor raionali şi locali, precum şi a membrilor activi din raion. În cadrul şedinţei au fost abordate atât aspecte legate de planificarea activităţii organizaţiilor locale de partid, cât şi cele referitoare la implementarea unui şir de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii locale. Aleşii locali au evidenţiat proiectele de infrastructură care sunt în derulare, solicitând sprijin şi pentru iniţierea altora, este vorba despre reparaţia centrului medical din satul Rădeni, rezolvarea problemei aprovizionării cu apă în satul Vărzăreşti, derularea proiectelor de eficientizare energetică etc. Totodată, aleşii locali au propus o serie de modificări şi completări în legislaţie care ar permite eficientizarea activităţii lor.

Mihai Ghimpu a menţionat că deputaţii liberali vor veni în curând cu o serie de iniţiative legislative, pornind de la propunerile venite din partea cetăţenilor. Preşedintele PL s-a referit şi la situaţia social-politică din Republica Moldova, reiterând importanţa dezvoltării economice. “Prioritar este dezvoltarea economică a Republicii Moldova, iar o primă condiţie, în acest sens, este dezvoltarea infrastructurii. Dacă nu vom investi pentru a relansa economia, atunci încă mult timp Republica Moldova va fi în mizerie şi sărăcie. Cu greu, dar lucrurile merg înainte, odată ce ne-am asumat vectorul european”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul şedinţei lărgite a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Călăraşi.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Vizită oficială la Washington: Corina Fusu solicită sprijinul SUA în reforma justiţiei şi lupta cu corupţia Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu delegaţia Parlamentului European