Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu delegaţia Parlamentului European

|versiune pentru tipar||
PL / 25 iunie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Parlamentului European, condusă de eurodeputatul Libor Roucek, Vicepreşedintele Parlamentului European, aflată în vizită la Chişinău. La întrevedere au participat deputaţii Ana Guţu şi Ion Hadârcă, Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL.

În cadrul întrevederii a fost discutată situaţia social-politică din Republica Moldova, evoluţiile întregistrate în relaţiile Republicii Moldova cu UE, perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a mulţumit Parlamentului European pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în realizarea obiectivului de integrare europeană. Totodată, Preşedintele PL s-a referit la procesul de derulare a reformelor pentru ajustarea cadrului intern la standardele europene. “Republica Moldova urmează să promoveze şi în continuare reformele asumate pentru a ajunge în marea familie europeană. Acesta e viitorul nostru şi suntem conştienţi de faptul că vectorul european poate fi realizat prin reforme”, a menţionat Mihai Ghimpu, amintind şi de restanţele pe care le are Republica Moldova — lupta împotriva corupţiei şi reforma sistemului de justiţie.

În alt context, Preşedintele PL a subliniat importanţa interconectării Republicii Moldova la sistemul de transport de gaze din România şi la sistemul energetic european, solicitând susţinerea Parlamentului European în realizarea acestui obiectiv.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost soluţionarea diferendului transnistrean. Deputata Ana Guţu a solicitat sprijinul eurodeputaţilor pentru o mai bună informare a structurilor europene, astfel încât problematica transnistreană să nu influenţeze perspectiva de integrare europeană a Republicii Moldova şi să nu fie o condiţie în liberalizarea regimului de vize.

Vicepreşedintele Parlamentului European Libor Roucek, Vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresive a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European a apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani. Eurodeputatul a precizat că Republica Moldova va beneficia şi în continuare de sprijinul UE pentru ca în final cetăţenii Republicii Moldova să beneficieze de regim liberalizat de vize. Reprezentanţii Parlamentului European şi-au exprimat speranţa că Republica Moldova va înregistra succese şi în continuare în realizarea agendei asumate, după ce au fost asigurate condiţii de stabilitate politică prin alegerea şefului statului.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a participat la şedinţele lărgite ale Birourilor politice ale Filialelor PL din raioanele Ungheni şi Călăraşi Organizaţia PL orăşenească din Ştefan Vodă şi-a ales conducerea