Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Conducerea PSD a avut o întrevedere cu oficiali europeni, membrii Parlamentului European

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 iunie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi, la solicitarea Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, conducerea Partidului Social Democrat a avut o întrevedere cu oficiali europeni, membrii Parlamentului European.

Liderul PSD, Victor Şelin a salutat vice-preşedintele Parlamentului European, Libor Roucek, liderul Alianţei progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European şi a adus la cunoştinţă obiectivele şi planurile strategice pe care le implementează formaţiunea, dar şi o analiză a situaţiei politice, economice din ţară.

Victor Şelin a accentuat situaţia socială a cetăţenilor, fapt care şi a determinat PSD să vină cu iniţiativa de a organiza referendumul republican legislativ, care pe parcursul a 2 luni a atras după sine deja 180 000 de cetăţeni care împărtăşesc aceeaşi idee.

Totodată, Victor Şelin a abordat şi posibilitatea soluţionării conflictului transnistrean, unde UE ar rămîne pe poziţia de observator, şi care ar monitoriza nu doar discuţiile formale care au loc astăzi, dar însuşi şi soluţionarea acestuia în termeni cît de curînd posibil, pentru a reda stabilitate la frontieră şi în termini rezonabili, stabilirea unui sistem educaţional unic.

Vice-preşedintele Parlamentului European, Libor Roucek, a apreciat viziunile enunţate de liderul PSD şi a declarat că deşi unele sunt diferite, aceasta este privită ca o normalitate. În acelaşi timp, Libor Roucek a mulţumit liderului PSD Victor Şelin pentru disponibilitatea de a cunoaşte situaţia politică reală a Republicii Moldova şi ideile de dezvoltare a statului moldovenesc în spiritul social-democraţilor.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Depunerea de flori în memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei PSD va continua să acţioneze în interesul cetăţenilor RM