Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Întrevederea oficială dintre conducerea Partidului Social Democrat şi Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 mai 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi Conducerea Partidului Social Democrat, Victor Şelin, Sergiu Coropceanu şi Tatiana Niţa s-au întîlnit cu Excelenţa sa, Tong Mingtao, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova în vederea trecerii în revistă a vizitei efectuate de către delegaţia PSD în China în perioada 22–28 aprilie 2012, precum şi discutarea situaţiei social-politice din ţară.

În cadrul discuţiilor, Victor Şelin a adus sincere mulţumiri misiunii diplomatice chineze pentru aportul său în organizarea vizitei şi a subliniat faptul că datorită acestei vizite putem construi relaţiile bilaterale atît în format strategic în interese de partid cît şi de prietenie în interesele cetăţenilor ambelor state.

În acelaşi timp, părţile au discutat probleme ce ţin de atragerea investiţiilor în Republica Moldova şi crearea unor condiţii avantajoase pentru investitorii chinezi. În acest sens, Excelenţa sa Tong Mingtao a menţionat faptul că există bariere ce ţine de obţinerea vizelor care durează 2–3 luni şi lipsa unor condiţii prioritare pentru antreprenorii chinezi, fapt care blochează interesul acestora de a veni în Republica Moldova.

Totodată, Victor Şelin şi-a exprimat regretul că în 2009, atunci cînd Republica Populară Chineză a oferit Guvernului Republicii Moldova 1 miliard de dolari pentru a realiza un program de redresare a economiei naţionale şi care venea întru susţinerea sectorului energetic şi a infrastructurii statului, Guvernul Filat s-a arătat dezinteresat de aceasta, chiar dacă iniţial a semnat memorandumul de colaborare şi susţinere financiară.

În final, părţile au stabilit că asemenea discuţii sunt necesare atît pentru a face un schimb de opinii dar şi pentru a continua evoluţia relaţiilor atît între partide cît şi relaţiile diplomatice de cooperare şi prietenie.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Actuala guvernare poziţionează Federaţia Rusă ca duşman al moldovenilor Flori şi un sincer “La mulţi ani” pentru Olga Babchina, unul dintre liderii organizaţiei de veterani din sectorul Rîşcani din partea Secretarului General al PSD, Sergiu Coropceanu