Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Partidul Popular Chinez apreciază pozitiv iniţiativele PSD

|versiune pentru tipar||
PSD / 24 aprilie 2012
Partidul Social Democrat

Delegaţia oficială a Partidului Social Democrat se află într-o vizită oficială la Partidul Comunist din Republica Populară Chineză, la invitaţia Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez.

Astăzi, în a doua zi, delegaţia PSD a avut o întrevedere cu conducerea Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, unde He JUN, vice-ministru, responsabil de politica externă a Partidului Comunist Chinez cu statele Eurasiatice.

În cadrul discuţiei, vice-ministru He JUN a precizat faptul că Partidul Social Democrat a stabilit deja în luna decembrie 2011 relaţii oficiale de cooperare între formaţiuni şi că nici un parteneriat cu careva din partidele lumii, nu au evoluat atît de repede precum relaţia de parteneriat între Partidul Social Democrat şi Partidul Comunist Chinez.

“Deja în aprilie 2012 putem constata că între partidele noastre deja sunt nu doar relaţii oficiale dar şi relaţii înfrăţite iar noi sperăm că aceste relaţii de prietenie vor fi stabilite şi între popoarele noastre, drept model fiind relaţia interpartinică”, a declarat He JUN.

La întrevedere a participat şi Preşedintele Sindicatului Independent “Protecţie Socială”, Nicolae Racoviţă care s-a adresat conducerii Partidului Comunist Chinez o scrisoare privind susţinerea persoanelor vulnerabile din Republica Moldova, oferind sprijin financiar atît în finanţarea unui centru de reabilitare a acestora cît şi ajutoare materiale, haine groase, medicamente, scaune rulante şi alte echipamente ajutătoare pentru persoanele cu deficienţe locomotorii şi pensionari.

Delegaţia PSD a informat Partidul Comunist Chinez privind iniţiativa de a desfăşura în toamna anului 2012 Referendumul Republican Legislativ privind aderarea republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan. În acest context, Victor Şelin a adus la cunoştinţă că la adunarea generală a cetăţenilor a fost desemnat şi în calitate de preşedinte al Grupului de Iniţiativă privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Reprezentanţii Partidului Comunist Chinez au salutat iniţiativa respectivă şi a precizat că este cointeresată în monitorizarea procedurii desfăşurării referendumului şi va aştepta rezultatele propriu-zise, deoarece Republica Populară Chineză are o ofertă de cooperare pentru Republica Moldova în cazul în care Republica Moldova ar deveni parte componentă al Uniunii Vamale Rusia — Belarus — Kazahstan.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Astăzi o delegaţie a Partidului Social Democrat pleacă într-o vizită oficială în Republica Populară Chineză PSD: “Moldova — ţara intereselor Uniunii Europene şi a statelor CSI”