Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Întrevederea oficială a Preşedintelui Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin cu Ambasadorul Turciei în RM, Mehmet Selim Kartal

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 aprilie 2012
Partidul Social Democrat

Astăzi, Preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin a avut o întrevedere oficială cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Excelenţa Sa, Mehmet Selim Kartal.

Diplomatul turc a fost informat privind planurile PSD, care începînd din 2011 s-a aflat în opoziţie atît faţă de Alianţa pentru Integrare Europeană, cît şi faţă de PCRM. Pe lîngă faptul că AIE a trecut cu vederea sugestiile PSD privind necesitatea reducerii tarifelor şi a preţurilor existente, în acelaşi timp nici PCRM, care este un partid de stînga nu a manifestat responsabilitate faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Astfel, PSD nu a reuşit să găsească adepţi din rîndul comuniştilor, care ar susţine ideile social — democrate. Cu atît mai mult, PCRM a încercat să formeze o coaliţie cu una din componentele Alianţei de guvernare, fapt care ne-a determinat să ne adresăm cetăţenilor Republicii Moldova în ideea susţinerii desfăşurării Referendumului Republican legislativ privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan şi de a schimba vectorul politicii externe al statului spre aderarea la Uniunea Central-Asiatică EvrAzES şi Uniunea Vamală.

Liderul PSD a informat despre faptul că, în cadrul şedinţei Biroului Politic s-a decis ca drapelul oficial al Partidului Social Democrat să fie unul bicolor, roşu şi albastru, care denotă statalitatea Republicii Moldova. Odată cu această schimbare, PSD îşi propune să mărească numărul de membri ai partidului pînă la 25 de mii, astfel ca pînă la finele anului 2012, Partidul Social Democrat să devină lider între formaţiunile de pe eşichierul de stînga.

Victor Şelin a precizat că Republica Moldova trebuie să devină ţară — membră a Uniunii Vamale, să fie schimbată politica fiscală a statului, ceea ce va permite ca atît statele din UE, cît şi statele membre ale Uniunii Vamale să realizeze interesele sale economice pe teritoriul moldovenesc, sub formă de investiţii, creare de întreprinderi şi locuri de muncă. În acest context Republica Moldova va putea garanta investitorilor comercializarea producţiei fără a fi aplicate taxe impozabile de UE şi fără bariere vamale pe teritoriul Uniunii Vamale.

Excelenţa Sa, Mehmet Selim Kartal a subliniat că planurile şi reformele economice ale Partidului Social Democrat exprimă un interes sporit pentru Turcia, şi imediat după ce vor avea loc consultări cu administraţia statului turc, şeful misiunii va reveni pentru a stabili întrevederi oficiale în vederea schimbului de opinii în aspect economic şi politic în beneficiul ambelor state.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD a început campania de rebranding a partidului Replica Preşedintelui Partidului Social Democrat din Moldova Victor Şelin în adresa Primarului General al mun. Chişinău Dorin Chirtoacă