Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD va continua să acţioneze în interesul cetăţenilor RM

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 iunie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat este indignat de insistenţa cu care Alianţa pentru Integrare Europeană rîvneşte spre integrare în Uniunea Europeană, fiind gata să ignore teritoriul transnistrean, care potrivit liberalilor este o piedică în realizarea procesului de integrare.

Ţinem să menţionăm că ambiţia europeană vine drept o muşamalizare a scopului real şi anume de a trage Republica Moldova în România, şi drept jertfă să dea o parte din teritoriul nostru şi chiar a cetăţenilor care locuiesc pe malul stîng al Nistrului.

Partidul Social Democrat consideră că guvernarea RM prea mult şi-a permis să umilească cetăţenii moldoveni şi niciodată nu a ţinut cont de dorinţele acestora. Mai mult ca atît, în loc să tindă spre consolidarea poporului, nu au făcut nimic altceva decît a dispersa şi a provoca oamenii la dispute şi certuri, ceea ce determina haos şi incertitudine printre oamenii de rind.

Cu regret, dar autorităţile au fost indiferente faţă de propunerea PSD privind federalizarea Republicii Moldova, drept un concept de consolidare atît a teritoriului cît şi a populaţiei ţării. Însă astăzi, majoritatea experţilor şi a oficialilor internaţionali apreciază această idee drept una eficientă şi viabilă în realizare.

PSD va continua să acţioneze în interesul cetăţenilor RM şi nu va permite ca cei din AIE să marginalizeze şi să distrugă o parte din cetăţeni, prin satisfacerea intereselor personale. În acest sens, vom desfăşura referendumul republican legislative privind aderarea RM la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan, o structură economică care va rezolva problemele cetăţenilor în plan financiar, şi va permite renaşterea economiei naţionale prin revizuirea strategiei de dezvoltare economică a ţării noastre.

Aşa cum Elveţia a reuşit să păstreze independent şi suveranitatea statului, la fel şi Republica Moldova trebuie să tindă spre intangibilitate, integritate, neutralitate şi desigur independent absolută. Doar atunci, cetăţenii RM vor aprecia ţara în care trăiesc şi vor conştientiza că odată ce vor alege o guvernare potrivită, Republica Moldova va reuşi să devină un stat prosper a cărui popor îşi recunoaşte identitatea, limba, şi niciodată nu vor mai exista polemici între oameni.

PSD sugerează celor aflaţi la guvernare să-şi lase interesele de partid la sediile acestora şi să-şi reamintească pentru ce au fost desemnaţi în funcţiile cheie ale statului, iar dacă nu conştientizează acest fapt, să îşi demisia benevol, căci şi aşa s-au reţinut prea mult.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Conducerea PSD a avut o întrevedere cu oficiali europeni, membrii Parlamentului European Vlad Filat: Vinovată de situaţia economică a RM este UE