Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 iunie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

25 iunie 2012, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, dl Vladimir Voronin a avut o intrevedere de lucru cu un grup de deputaţi care reprezintă Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, condus de Vicepreşedintele acestui grup, dl Libor Rovcek.

În cadrul discuţiei, fost trecută în revistă situaţia politică din ţară. Dl Vladimir Voronin a informat deputaţii europeni despre situaţia în domeniul respectării drepturilor omului în RM, inclusiv la capitolul libertatea de exprimare, accentuînd, că guvernarea utilizează duble standarde, informînd instituţiile europene despre progrese, în realitate fiind întreprinse măsuri de intimidare a presei neafiliate partidelor din “alianţă”. În calitate de exemplu a fost adus canalul de televiziune “NIT”, care în modul cel mai abuziv, la comandă politică a fost închis.

Preşedintele Voronin a cerut asistenţă parlamentarilor europeni în vederea informării colegilor din PE privind situaţia obiectivă în acest domeniu din Republica Moldova şi întreprinderii unor măsuri de redresare a situaţiei.

În altă ordine de idei, referindu-se la situaţia social-economică din ţară, Preşedintele Voronin a menţionat, că PCRM este gata pentru o cooperare cu toate formaţiunile din parlament pentru realizarea programelor sociale, care ar crea condiţii de îmbunătăţire a nivelului de viaţă a cetăţenilor, subliniind în acelaş timp, că reprezentanţii guvernării ignorează iniţiativele cu caracter social propuse de PCRM.

La finele întrevederii au fost trecute în revistă ultimele evenimente de pe continentul european, necesitatea imbinării eforturilor forţelor democratice din Europa în vederea menţinerii situaţiei economice şi sociale la nivel decent pentru toate statele de pe continent.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir VORONIN a avut o convorbire telefonică cu Stefan Fule, Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate Nu atacurilor guvernării împotriva copiilor! Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM