Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Nu atacurilor guvernării împotriva copiilor! Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 25 iunie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova condamnă în cel mai categoric mod dezmăţul Guvernării împotriva copiilor, părinţilor şi pedagogilor realizat pe parcursul sesiunii de bacalaureat 2012. Tinerii, părinţii şi pedagogii au ajuns a fi ţinta unor acţiuni fără precedent de intimidare, înjosire, presiune şi dispreţ graţie eforturilor “asumate şi responsabile” realizate de către instituţiile statului.

Guvernarea nelegitmă a aşa numitei Alianţe pentru Integrare Europeană, care s-a înecat definitiv în mlaştina acţiunilor de corupţie la cel mai înalt nivel a găsit ţapul ispăşitor în persoana tinerilor, părinţilor şi pedagogilor.

Această guvernare nelegitimă a decis că este “mai corect”, “mai nobil”, “mai democratic”, “mai eficient” în procesul de combatere a corupţiei să organizezi un circ adevărat şi să îţi baţi joc de tinerii absolvenţi, decît să-i aduci în faţa justiţiei pe adevăraţii criminali, reprezentanţi plenipotenţiari ai acestei Guvernări antipopulare.

Procuratura generală, Ministerul de interne, Centrul de combatere a crimelor economice — toate marionete în mîinile pseudo-conducerii de astăzi, aproape trei ani nu pot da explicaţii în privinţa numeroaselor acte de corupţie din ţară în care sînt implicaţi “demnitari de stat” şi alţi funcţionari, nu poate explica creşeterea fără precedent a nivelului de criminalitate şi contrabandă în Moldova, nu caută adevăraţii infractori.

O guvernare care distruge în mod consecvent şi conştient sistemul de învăţămînt, iniţial prin închiderea şcolilor, reducerea locurilor cu finanţare de la bugetul de stat în instituţiile de învăţămînt, creşterea neargumentată a costurilor contractelor la studii, reducerea cuantumului bineficiarilor de burse, îngheţarea creşeterii burselor studenţilor şi iată că în prezent batjocura în cadrul sesiunilor de examinare — o asemenea guvernare, nu trebuie să aibă dreptul la existenţă.

Fracţiunea PCRM va reacţiona dur la acţiunile guvernării nelegitime, utilizînd toate instrumentele legale posibile pentru a apăra drepturile şi onoarea elevilor, părinţilor şi pedagogilor. Sutele de adresări ale acestora au fost şi continuă a fi documentate, iar cei care se fac vinoveţi vor răspunde categoric pentru faptele comise.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin l-a felicitat pe Ghenadie Ziuganov cu ocazia zilei sale de naştere