Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Depunerea de flori în memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 iunie 2012
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, Sergiu Coropceanu, Secretar General al Partidului Social Democrat, alături de colegii din partid, a depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”, comemorînd ziua de 22 iunie 1941 şi pe cei căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

“22 iunie 1941 rămîne o zi de groază pentru istoria Republicii Moldova. Pe lîngă faptul că armata fascistă a atacat prin surprindere şi a declanşat Marele Război pentru Apărarea Patriei, cetăţenii Republicii Moldova au fost printre primii, care au avut de suferit şi au fost nevoiţi să opună rezistenţă. Şi acest lucru a fost făcut, în primul rînd, din dragoste faţă de ţară, din dorinţa de a trăi liberi. Aceasta ne face să plecăm capul faţă de cei, care şi-au jertvit viaţa pentru viitorul nostru”, a declarat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, astăzi, Victor Şelin, Preşedintele Partidului Social Democrat şi Victor Stepaniuc, Preşedintele Partidului Popular Socialist din Moldova, însoţiţi de colegi, participă la acţiunea de comemorare a zilei de 22 iunie 1941 în satul Leuşeni, raionul Hînceşti, una dintre localităţile în care s-au dat primele lupte. Liderii celor două partide urmează să se întîlnească şi cu veteranii din localitate.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Federaţia Rusă susţine aspiraţiile moldovenilor de a adera la Comunitatea Economică Euroasiatică şi Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan Conducerea PSD a avut o întrevedere cu oficiali europeni, membrii Parlamentului European