Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Victimele deportărilor comemorate la Orhei

|versiune pentru tipar||
PL / 9 iulie 2012
Partidul Liberal

La 6 iulie 2012, în satul Persecina din raionul Orhei a avut loc o ceremonie de comemorare a victimelor deportărilor regimului comunist de ocupaţie. Evenimentul s-a desfăşurat la Crucea instalată în centrul satului de Partidul Liberal în anul 2010.

La ceremonie au fost prezenţi deputatul PL Valeriu Saharneanu, Preşedintele Filialei Teritoriale Orhei a PL Sergiu Miron, membri de partid din mai multe localităţi ale raionului Orhei, precum şi activişti locali PL din Peresecina, susţinuţi de localnici.

După slujba de comemorare a familiilor de localnici nimicite de maşina de reprimare ruso-sovietică în toată perioada de ocupaţie, a urmat un miting de doliu. Sub povara emoţiilor şi a amintirilor amare, au vorbit printre lacrimi mai mulţi săteni deportaţi în 1949, unii dintre care s-au născut în Siberia şi au purtat toată perioada sovietică stigmatul de duşman al poporului. Vorbitorii au chemat la unitate şi la consolidare pentru a nu permite repetarea oribilelor evenimente prin venirea la putere a unor forţe de sorginte staliniste, care în prezent ridică tot mai obraznic capul în Republica Moldova.

Ulterior, au fost aprinse lumânări în memoria victimelor deportărilor comuniste şi pomenite numele celor deportaţi.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Ion Bargan: Deportările şi alte crime ale regimului comunist continuă să rămână fără apreciere oficială a Parlamentului Republicii Moldova Şedinţa lărgită a Biroului politic al Filialei Teritoriale PL din raionul Orhei cu participarea Preşedintelui Mihai Ghimpu