Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputata Ana Guţu a participat la sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei

|versiune pentru tipar||
PL / 14 iulie 2012
Partidul Liberal

La 8–11 iulie curent a avut loc reuniunea comisiilor permanente şi sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei, găzduită în acest an de Parlamentul federaţiei franceze Wallonie-Bruxelles.

Sesiunea a fost inaugurată prin discursuri de salut ţinute de Preşedintele Parlamentului federaţiei franceze Wallonie-Bruxelles Domnul Jean-Charles Luperto, primul ministru al guvernului federal belgian Domnul Elio Di Lupo, Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei Domnul Abdou Diouf, preşedintele APF Domnul Roch Marc Christina Kabore. Înalţii oficiali au menţionat în discursurile lor importanţa de a conjuga eforturile şi capacităţile pozitive ale ţărilor membre ale francofoniei pentru a face din aceasta un actor inconturnabil al lumii de mâine.

Membrii APF au dezbătut în comisii şi au adoptat în sesiune plenară o serie de rezoluţii, rezultat al rapoartelor elaborate şi discutate în comisii : Rezoluţia Provocările demografice în spaţiul francofon, Rezoluţia privind resursele naturale şi conflictele în spaţiul francofon, Rezoluţia referitor la patrimoniile culturale din Tombouctou (Mali) şi Georgia, Rezoluţia cu privire la finanţarea luptei cu SIDA, Rezoluţia referitor la instituţia Ombudsmanului în calitate de mediator pentru apărarea drepturilor omului, Rezoluţia cu privire la numerizarea operelor literare, Rezoluţia cu privire la Educaţia pentru dezvoltare durabilă, Rezoluţia cu privire la guvernanţa economică, transparenţă şi responsabilitatea societală a întreprinderilor, Rezoluţia cu privire la reglementarea funciară din perspectiva securităţii alimentare.

Ana Guţu, preşedinta secţiei Republica Moldova în cadrul APF, a participat la şedinţa Comisiei afaceri parlamentare şi la sesiunea plenară APF. Anterior, deputata Ana Guţu a intervenit pe lângă conducerea Parlamentului Republicii Moldova cu iniţiativa de a găzdui sesiunea de vară 2012 APF la Chişinău, dar a primit un refuz la această iniţiativă, motivaţia fiind lipsa capacităţilor logistice ale Parlamentului Republicii Moldova de a organiza astfel de întruniri.

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu la Vilnius: Republica Moldova urmăreşte 3 obiective strategice — aderarea la NATO, aderarea la UE, retragerea de către Rusia a trupelor militare din Transnistria Dezbateri publice organizate de Clubul Liberal Franţa: “Rolul diasporei în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova: realităţi şi perspective”