Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în top 5 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 8 august 2012
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu se menţin constant în topul celor mai influenţi politicieni din Republica Moldova, situându-se pe locurile 3 şi 5. Datele se conţin în clasamentul “Top 50 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova ai lunii iulie 2012”, elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 285 de puncte din partea experţilor, situându-se pe locul al 3-lea în top.

Pe poziţia a 5-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna iulie s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, ex-Preşedinte interimar şi Preşedinte al Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 270 puncte.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii iulie se mai regăsesc, tradiţional, Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL Ion Hadârcă, miniştrii Anatol Şalaru şi Vitalie Marinuţa, deputaţii Valeriu Munteanu, Victor Popa şi Ana Guţu.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii iulie a fost realizat în baza opiniilor a 39 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Deputata Ana Guţu despre istoria românilor, limba rusă şi alte probleme din educaţia nereformată a Republicii Moldova Liberalii propun adaos comercial de până la 25% din preţul de import sau de livrare pentru produsele de uz fitosanitar şi fertilizanţi