Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Să trăiţi, să-nfloriţi, LIMBA ROMÂNĂ s-o vorbiţi!

|versiune pentru tipar||
PL / 31 august 2012
Partidul Liberal

Conducerea PL a participat astăzi la depunerile de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt cu ocazia Sărbătorii Naţionale “Limba noastră cea română”. La eveniment a fost prezent Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu, prim-vicepreşedinţii Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, primarul capitalei, Anatol Şalaru, ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Ion Hadârcă, Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL, deputaţi, miniştri, reperezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, oameni de cultură, diplomaţi etc.

Ulterior, participanţii au depus flori şi la busturile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică a capitalei şi au adus un omagiu limbii române în cadrul unui program literar-artistic, organizat de Primăria capitalei şi Uniunea Scriitorilor din Moldova. Evenimentul a fost deschis de Primarul capitalei Dorin Chirtoacă, care a rostit un discurs. “De cinci ani ducem flacăra vie mai departe a limbii române. Din păcate, în istoria noastră limba română a fost marginalizată. Pe parcursul ultimilor 20 de ani limba română a fost batjocorită. Se spunea că nu este importantă limba, ci ce pui pe limbă. În ultimii cinci ani vedem că lucrurile s-au normalizat, prin asta transmitem un mesaj de armonie”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Bustul lui Eminescu, inaugurat în satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă La început de an şcolar Mihai Ghimpu a fost alături de elevii de la Liceul “Mihail Berezovschi”