Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Studenţii şi liceenii liberali au participat la o cafenea politică cu deputata Corina Fusu

|versiune pentru tipar||
PL / 28 septembrie 2012
Partidul Liberal

La 27 septembrie 2012, membri ai Clubului Studenţilor Liberali şi Clubului Liceenilor Liberali au participat la o întâlnire neformală cu dna Corina Fusu, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, preşedintă a Organizaţiei Femeilor Liberale. Evenimentul a avut loc la Roy’s Cafe şi au participat circa 15 tineri.

Corina Fusu a vorbit despre prima şedinţă a Parlamentului, situaţia mass-media şi a sistemului educaţional din Republica Moldova. “În Franţa nu te primesc la studii de jurnalism direct după absolvirea liceului. Responsabilitatea este foarte mare. Există şcoli superioare de jurnalism la care poţi aplica după 2–3 ani de facultate”.

Aceasta este a opta cafenea politică organizată de Clubul Studenţilor Liberali. CSL intenţionează să organizeze cafenele politice în fiecare săptămână cu deputaţi, miniştri şi funcţionari publici din partea PL, precum şi cu personalităţi neafiliate politic din diverse domenii. Anterior studenţii liberali s-au întâlnit cu Mihai Ghimpu, Anatol Şalaru, Vitalie Marinuţa, Valeriu Munteanu, Vlad Lupan ş.a.

Clubul Studenţilor Liberali este o structură politică de tineret constituită în cadrul Tineretului Liberal, din care fac parte circa 500 de studenţi din majoritatea instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Scopurile CSL sunt promovarea valorilor liberale în mediul studenţesc, implicarea studenţilor în politică şi crearea unei comunităţi studenţeşti unite.

Departamentul Comunicare al Clubului Studenţilor Liberali
Sursa: www.pl.md

Deputata Ana Guţu despre motivele pentru care PL este împotriva organizării referendumului legislativ cu privire la aderarea la Uniunea Euroasiatică Deputatul Valeriu Saharneanu: Societatea civilă este o condiţie a societăţii democratice