Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM cu privire la iniţiativa legislativă a deputatului Vlad Filat de a acorda facilităţi fiscale sinistraţilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 august 2008
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidul Liberal Democrat din Moldova, deputatul Vlad Filat, a înaintat un proiect de lege, care prevede scutirea de plata impozitului pe bunurile imobile şi plata impozitului funciar pentru persoanele fizice şi juridice, ale căror bunuri imobile au fost afectate de inundaţii.

Această iniţiativă a apărut în urma multiplelor contacte directe ale preşedintelui PLDM, Vlad Filat, cu populaţia din zonele sinistrate.

În nota informativă asupra proiectului de lege se menţionează că “în urma inundaţiilor din iulie — august 2008, mii de cetăţeni au rămas fără acoperiş şi surse de existenţă, peste cinci sute de imobile au fost deteriorate, mii de hectare de culturi agricole au fost total compromise. La moment, lipseşte un raport complex despre daunele materiale şi financiare provocate de inundaţii, dar din datele preliminare se poate constata că populaţia este în suferinţă şi aşteaptă un gest de susţinere pentru depăşirea situaţiei incerte în care se află. Proiectul de lege prezentat vine să ofere un ajutor direct populaţiei şi agenţilor economici pentru o perioadă de 2 ani, perioadă necesară pentru revenirea la normalitate”.

Aprobarea iniţiativei liberal democraţilor va permite miilor de cetăţeni sinistraţi să-şi concentreze eforturile financiare şi de altă natură asupra soluţionării gravelor probleme provocate de inundaţii.

Amintim că, PLDM a fost alături de cetăţeni, chiar din primele zile ale inundaţiilor, acordînd ajutoare financiare substanţiale, distribuind produse alimentare, echipamente, organizînd acţiuni de consiliere psihologică a sinistraţilor, precum şi ajutîndu-i la modul concret să evacueze apa din beciuri şi fîntîni.

Serviciul de presă al PLDM
PLDM sprijină în continuare sinistraţii Declaraţia PLDM cu privire la situaţia critică de pe piaţa financiară internă