Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM va acţiona în spiritul respectului pentru votul exprimat de cetăţeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 iulie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată cu regret că partenerii din AIE continuă campania de denigrare a formaţiunii şi de manipulare a opiniei publice. Această campanie a fost amplificată prin difuzarea de către PD a unui comunicat de presă, în care se aduc noi acuzaţii PLDM.

În cadrul unui briefing, susţinut astăzi, vicepreşedintele PLDM, preşedintele fracţiunii parlamentare liberal democrate, Valeriu Streleţ, a declarat că această campanie are scopul de a induce în eroare opinia publică şi de a pregăti terenul pentru ca PD să preia puterea în cât mai multe raioane.

“Reprezentanţii PD se fac a uita că anume PLDM a venit cu propunerea creării alianţelor democratice la nivel de teritorii, în baza votului exprimat de cetăţeni la alegerile locale. PD a distorsionat sensul propunerii PLDM, lansând ulterior, în mod unilateral, fără consultări prealabile, un proiect de acord total inacceptabil, care neglija voinţa exprimată de alegători în fiecare raion, în schimb în prim plan erau scoase interesele de partid”, a spus Streleţ.

Vicepreşedintele PLDM a menţionat că insistenţa colegilor din AIE de a neglija opinia alegătorilor şi de a impune la nivel de raioane decizii contrare voinţei cetăţenilor a fost adevăratul motiv care a condus la tergiversarea formării alianţelor democratice la nivel de teritorii. Este suficient de amintit precedentele emblematice, când cu ajutorul unor consilieri din afara partidelor AIE a fost aleasă conducerea raionului Nisporeni, iar la Anenii Noi deja unii consilieri PD au votat pentru un preşedinte comunist.

“PD a folosit această campanie de denigrare a PLDM în calitate de paravan, în spatele căruia şi-a promovat propriile interese de partid”, a specificat Streleţ. În acelaşi timp, el a reiterat poziţia principială a PLDM de a pune la baza alianţelor postelectorale în teritorii votul exprimat de cetăţeni, în caz contrar pierzându-se însăşi sensul alegerilor democratice.

“PLDM nu va accepta compromisuri şi înţelegeri care să vină în contradicţie cu principiile democratice şi voinţa poporului. Vom acţiona şi în continuare în spiritul respectului faţă de votul exprimat de cetăţeni”, a declarat Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

Seminar pentru liderii de opinie din PLDM La Chişinău a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PLDM