Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM continuă susţinerea familiilor aflate în dificultate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 februarie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 8 februarie curent, cu efortul echipei Partidului Liberal Democrat din Moldova, Preşedintele Organizaţiei de Femei a PLDM, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a oferit donaţii pentru trei familii din raionul Donduşeni.

Beneficiarii acestor ajutoare au istorii de viaţă ce nu te lasă indiferent.

Istoria unei familii din satul Baraboi a impresionat-o în deosebi pe Liliana Palihovici. O tânără a adus pe lume tripleţi — 2 baieţi şi o fetiţă, după care i-a abandonat. În prezent, copiii se află în grija bunicii, din partea tatălui. Situaţia financiară a acestei familii este precară, bunica micuţilor avându-i la întreţinere şi pe părinţii ei bolnavi. “Am decis să-i uşurăm munca acestei femei şi i-am procurat o maşină de spălat. De asemenea, am donat haine, produse alimentare şi de igienă. Această familie mai are nevoie şi de o văcuţă, or doar pentru procurarea laptelui se cheltuie lunar câte 500 de lei”, a menţionat Liliana Palihovici.

În satul Cernoleuca — un alt caz, la fel de cutremurător. Aici a primit ajutoare o familie cu cinci copii, care locuiesc doar cu mama lor. Fiecare copil a primit hăinuţe de iarnă. “M-a mişcat profund istoria mai marelui dintre băieţi — Vasile, care munceşte de mic ca să hrănească familia. Mama nu lucrează, iar casa este într-o stare dezastruoasă”, a remarcat Palihovici.

În satul Pivinceni echipa PLDM merge pentru a doua oara. Prima dată au fost distribuite materiale de constructii, un aragaz, haine şi jucarii pentru copii. De această dată, familia aflată în dificultate a primit produse alimentare, haine de iarnă, detergenţi, etc.

“Cu ajutorul şi sprijinul oamenilor de bună credinţă, am reuşit împreună cu colegii să colectăm mai multe produse pentru a le oferi celor mai trişti ca noi. Ştiu că şi asistenţii sociali din aceste localităţi ofera familiilor nevoiaşe suportul necesar, dar acesta nu e suficient. E nevoie să ne implicăm cu toţii, să manifestăm toleranţă şi compasiune pentru cei aflaţi în dificultate”, a menţionat Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

La Edineţ a avut loc Adunarea generală a Organizaţiei de Femei Organizaţia de Femei din sect. Buiucani a PLDM şi-a ales noua conducere