Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Municipiului Bălţi va fi inclus în lista unităţilor administrativ-teritoriale de gradul II

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 august 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Municipiul Bălţi ar putea să-şi extindă autonomia. Un proiect de lege în acest sens, elaborat de către un grup de deputaţi ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, a fost avizat pozitiv, astăzi, 12 august, de Guvernul Republicii Moldova. Iniţiativa prevede includerea oraşului Bălţi în lista unităţilor administrativ teritoriale de gradul II, dar nu şi egalarea statutului acestuia cu cel al Chişinăului.

Deputatul liberal democrat, Tudor Deliu, unul din autorii proiectului, a declarat la şedinţa Guvernului, care a avut loc la Bălţi, că astfel se repară o greşeală a fostei guvernări comuniste, care, la modificarea Legii privind administrarea teritorială şi Legii privind administraţia publică locală, a plasat municipiul Bălţi la nivelul autorităţilor săteşti, comunale şi orăşăneşti.

Potrivit autorilor proiectului, Municipiul Bălţi reprezintă un centru cu un rol deosebit în viaţa economică, social-culturală, ştiinţifică, politică şi administrativă a părţii de nord a ţării, cu importante structuri industriale, comerciale şi instituţii din domeniul învăţământului, ocrotirii sănătăţii şi culturii.

“Promovarea intereselor şi soluţionarea adecvată a problemelor populaţiei unităţii administrativ-teritoriale respective poate fi posibilă doar în cazul asimilării autorităţilor administraţiei publice ale municipiului Bălţi cu autorităţile administraţiei publice locale de nivelul al doilea”, scriu deputaţii PLDM în nota informativă a iniţiativei legislative.

Autorii susţin că repararea acestei erori, va asigura o mai bună funcţionare a autonomiei municipiului Bălţi şi va contribui la soluţionarea problemelor de interes local.

În cazul în care iniţiativa legislativă va fi susţinută de Parlament, Guvernul urmează să elaboreze o lege care va reglementa competenţele municipiului Bălţi.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM propun ca miniştrii să poată fi traşi la răspundere Vlad Filat se menţine primul în top