Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ s-a întâlnit cu guvernatorul statului Carolina de Nord

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 septembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 5 septembrie curent, în cadrul vizitei pe care o întreprinde în SUA, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu guvernatorul statului Carolina de Nord, Beverly Eaves Perdue.

În debutul întrevederii, vicepreşedintele PLDM a făcut o trecere în revistă a agendei de reforme politice, economice şi instituţionale, pe care guvernul de la Chişinău s-a angajat să le implementeze, pentru a realiza obiectivul major de integrare europeană a Republicii Moldova. În context, Valeriu Streleţ a relatat despre activitatea PLDM în Parlament şi Guvern.

În principal, discuţiile dintre vicepreşedintele PLDM şi guvernatorul Carolinei de Nord s-au axat pe posibilităţile de valorificare a potenţialului de colaborare între ţara noastră şi statul american.

Beverly Eaves Perdue a subliniat că parteneriatul dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord este unul de succes, dar că acesta urmează a fi dezvoltat în continuare în domenii importante cum ar fi: cel al sănătăţii, educaţiei, asistenţei umanitare, agriculturii etc.

Streleţ a accentuat că Grupul de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA “Congressional Moldova Caucus” este o platformă importantă pentru intensificarea şi consolidarea relaţiilor comercial-economice şi politice între R.Moldova şi SUA.

La rândul său, Beverly Eaves Perdue a subliniat că va încuraja congresmanii din partea statului pe care îl guvernează, dar şi alţi politicieni, care au tangenţe cu Carolina de Nord, să susţină caucus-ul pentru Republica Moldova.

În seara aceleeaşi zile,Valeriu Streleţ a avut un scurt schimb de opinii cu ex-secretarul de stat al SUA, Madeleine Albright.

Amintim că vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, participă, în perioada 3–7 septembrie, la Forumul Internaţional al Liderilor, organizat de către Institutul Naţional Democratic din SUA.

Sursa: www.pldm.md

Continuă vizita lui Valeriu Streleţ în SUA PLDM a comemorat 11 ani de la atacurile teroriste din SUA