Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a comemorat 11 ani de la atacurile teroriste din SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 septembrie 2012 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 11 septembrie 2012, conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputaţi şi membri PLDM au depus flori şi au aprins lumânări în faţa sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în memoria victimelor atacurilor teroriste asupra turnurilor Word Trade Center din New York.

Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Ştreleţ, a declarat că, prin acest gest, se aduce un omagiu întregii naţiuni americane.

“A fost un moment cutremurător, care a adus multă durere naţiunii americane, dar şi întregii lumi ce optează pentru valori democratice. Acest eveniment, indiferent cât ani vor trece din 11 septembrie 2001, ne va aduce aminte că forţele răului trebuie ţinute în frâu, pentru a nu le permite să aducă durere şi nenorocire în sufletele oamenilor”, a spus Valeriu Streleţ.

“Solidaritatea este elementul cheie în contracararea terorismului la nivel internaţional. Pentru a nu admite repetarea tragicelor evenimente din 11 septembrie 2001, trebuie să nu uităm durerea miilor de familii care au suferit atunci şi să acţionam în comun pentru consolidarea securităţii cetăţeanului, oriunde nu s-ar afla el pe acest pământ” a spus vicepreşedintele PLDM, Liliana Palihovici.

“Este o dată tristă, un eveniment tragic nu doar pentru poporul american, dar şi pentru întreaga lume. Consider că este de datoria tuturor să aducem un omagiu victimelor acelui atentat”, a spus deputatul PLDM, Iurie Chiorescu.

După ce au ţinut un minut de reculegere, deputaţii PLDM au discutat cu reprezentanţii Ambasadei SUA la Chişinău şi au transmis condoleanţe poporului american.

La rândul său, ambasadorul SUA, William Henry Moser, a mulţumit pentru susţinere şi a declarat că evenimentele din 11 septembrie 2001 au făcut ca naţiunea americană să fie mai puternică.

PLDM precizează că la 11 septembrie 2001, în New York şi Washington DC s-au produs două atentate teroriste, în urma cărora au decedat circa 3 mii de persoane.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ s-a întâlnit cu guvernatorul statului Carolina de Nord Primarii PLDM raportează realizările la un an de mandat