Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarii PLDM raportează realizările la un an de mandat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 septembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 9 septembrie, în satul Antoneuca, raionul Drochia s-a desfăşurat Adunarea generală a cetăţenilor cu genericul “Realizări şi perspective în exercitarea mandatului”. Primarul satului, Oleg Grişca, a prezentat raportul de activitate în faţa comunităţii. La adunare au fost prezenţi circa 100 de locuitori, preşedintele raionului, Andrei Marian, consilieri locali şi raionali ai PLDM. La fel, la eveniment a participat Valeriu Ciubuc, viceministrul transporturilor.

Primarul satului a menţionat în raportul său că obligaţiunile asumate în campania electorală au fost îndeplinite: a fost efectuată reparaţia capitală a grădiniţei din localitate, a fost cu succes implementat proiectul de amenajare a blocului sanitar în incinta şcolii, s-a construit un teren sportiv şi a fost reabilitată o porţiune de drum în mahalaua tineretului din s. Antoneuca. De asemenea, au fost reparate edificiile Centrului de sănătate şi Primăriei, amenajat cimitirul şi înălţat un monument al eroilor.

Pentru îmbunătăţirea calităţii apei potabile utilizate de săteni a fost efectuat un studiu al tuturor fântânilor obşteşti cu desfăşurarea ulterioară a lucrărilor de dezinfectare şi profilaxie a lor. În prezent, administraţia locală este antrenată în identificarea resurselor financiare pentru construcţia unui apeduct.

Potrivit primarului, în timpul apropiat vor fi finalizate lucrările de amenajare a unei staţii de autobuz, iar în curând va fi demarată construcţia unei galerii ce va uni blocul de studii al şcolii cu cel al cantinei şi grădiniţei. Pentru acest proiect, Consiliul raional Drochia a alocat 120 de mii de lei.

În cadrul adunării, locuitorii satului au adresat întrebări primarului, dar şi au lansat propuneri pentru rezolvarea altor probleme sociale. Sătenii au apreciat că între ei şi administraţia locală s-a stabilit o bună comunicare, aceasta favorizând transparenţa decizională.

Amintim că, potrivit deciziei BPC al PLDM, începând cu 1 iulie şi până la data de 1 octombrie 2012, primarii liberal democraţi prezintă rapoarte de activitate pe perioada unui an de exercitare a mandatului.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a comemorat 11 ani de la atacurile teroriste din SUA Declaraţia lui Victor Bodiu de renunţare la mandatul de consilier municipal