Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ discută cu senatori americani

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 septembrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 3 septembrie curent, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a avut o întrevedere cu congresmanul Brad Miller, reprezentantul statului Carolina de Nord în Congresul SUA.

În cadrul întrevederii a fost abordat un spectru larg de probleme, între care aprofundarea graduală a relaţiilor comercial-economice dintre Republica Moldova şi SUA, excluderea ţării noastre de sub incidenţa prevederilor Amendamentului Jackson-Vanik, ceea ce va permite Republicii Moldova să beneficieze de un regim comercial obişnuit şi va creşte randamentul relaţiilor comerciale dintre R. Moldova şi SUA.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre evoluţiile recente în dosarul transnistrean, perspectivele procesului de reglementare în formatul “5+2” şi rolul SUA în soluţionarea acestui conflict.

În altă ordine de idei, Brad Miller a exprimat suportul SUA pentru obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova. În context, Streleţ a menţionat că sprijinul pe care Statele Unite îl acordă ţării noastre în promovarea reformelor este unul substanţial şi va conduce implicit la atingerea obiectivelor imediate în procesul de dialog cu Uniunea Europeană: liberalizarea regimului de vize şi crearea zonei de comerţ liber, aprofundat şi cuprinzător.

În cadrul întrevederii cu oficialul american, Valeriu Streleţ a subliniat rolul PLDM în promovarea agendei de reforme a AIE şi a opinat că PLDM acordă o atenţie deosebită dezvoltării şi consolidării unor relaţii de colaborare temeinice cu partidele importante din SUA.

La întrevedere a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu.

Amintim că în perioada 3–7 septembrie, vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii, la invitaţia Institutului Naţional Democratic din SUA, pentru a participa la Forumul Internaţional al Liderilor. Vizita se înscrie în contextul general al diversificării domeniilor de cooperare în cadrul parteneriatului R. Moldova — SUA şi urmăreşte obiectivul extinderii acestuia, în particular prin consolidarea dialogului cu principalele partide politice din SUA.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — primul în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii august Igor Gorgan a participat la Masa rotundă: “Codrii 2011: lecţii învăţate la un an de la exerciţiu”