Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Primarii PLDM din Popeştii de Jos şi Popeştii de Sus au prezentat rapoarte de activitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 30 septembrie, în satul Popeştii de Jos, Drochia a avut loc Adunarea Generală a cetăţenilor. Primarul satului, Ion Gusacinschii a raportat în faţa cetăţenilor realizările înregistrate la un an de activitate.

Primarul satului a declarat că, pe parcursul unui an, au fost reparate drumul central, Centrul de Sănătate şi oficiul primăriei şi a fost aprovizionată cu apa grădiniţa şi gimnaziul din localitate. De asemenea, a fost lichidată gunoiştea, amenajate cimitirul şi stadionul.

Prezent la eveniment, deputatul PLDM, Tudor Deliu, a menţionat, că succesul unei localităţi depinde de implicarea fiecărui cetăţean şi pentru a avea un sat îngrijit este necesar de stabilit priorităţile şi posibilităţile, apoi de creat grupuri de iniţiativă şi în comun de muncit.

“E necesar de a aduce la cunoştinţă locuitorilor ofertele donatorilor străini, asociaţiile nonguvernamentale ce acordă facilităţi diferitelor activităţi şi grupuri de populaţie. Apoi, împreună, cot la cot, administraţia locală şi cetăţenii trebuie să muncească pentru a avea succese”, a spus deputatul liberal-democrat.

Prezent la eveniment, preşedintele raionului Drochia, Andrei Marian, a declarat că “numai prin conlucrare şi acţiuni bine chibzuite vom reuşi să facem lucruri frumoase în toate localităţile”.

Tot în aceeaşi zi, primarul PLDM din satul Popeştii de Sus, Anatol Guţu, a raportat bilanţul de activitate pe perioada unui an. La eveniment au participat 130 oameni, agenţi economici şi oameni în etate.

În cadrul raportului său, edilul a vorbit despre realizări, dar şi despre problemele ce necesită rezolvare urgentă. Este vorba despre apeductul din localitate şi sistemul de canalizare.

Deputatul Tudor Deliu a menţionat că ştie despre problemele cu care se confruntă satul, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de perseverenţă şi muncă.

“Autorităţile locale au persoane pregătite care ştiu să scrie proiecte, este nevoie de insistenţă şi muncă pentru a atrage bani din exterior. Numai prin comunicare putem să facem lucruri mari şi necesare oamenilor din sat”, a punctat Tudor Deliu.

Amintim că, potrivit deciziei BPC al PLDM, începând cu 1 iulie şi până la data de 1 octombrie 2012, primarii liberal democraţi au prezentat rapoarte de activitate pe perioada unui an de exercitare a mandatului.

Sursa: www.pldm.md

Tineretul Liberal Democrat din Moldova negociază aderarea la YEPP Vlad Filat este cel mai influent politician din Moldova