Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tineretul Liberal Democrat din Moldova negociază aderarea la YEPP

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În cadrul agendei sale internaţionale, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a participat, în perioada 27–30 septembrie, la întrunirea Consiliului YEPP (Youth of the European People’s Party — Tineretul Partidului Popular European) care, alături de EDS, este o organizaţie oficială a Partidului Popular European. Evenimentul a avut loc la Madrid, Spania.

Discuţiile s-au axat pe tema cooperării europene în condiţiile actualei crize economico-financiare. La acest subiect, precum şi despre importanţa solidarităţii europene în faţa dificultăţilor au vorbit ex-premierul spaniol, Jose Maria Aznar, primarul oraşului Madrid, Ana Botella, şi secretarul internaţional al Partidului Popular din Spania, Jose Ramon Garcia. De asemenea, reprezentanţii YEPP au avut o întrevedere la reşedinţa guvernamentală cu premierul spaniol, Mariano Rajoy, care a evidenţiat rolul tinerilor pentru prezentul şi viitorul Europei şi a exprimat poziţia fermă a Spaniei în favoarea continuării proiectului european prin aprofundarea integrării, în special, în domeniile bancar şi monetar.

Cu această ocazie, TLDM a prezentat în mod oficial Consiliului YEPP intenţia de a deveni membru al acestei organizaţii, înaintând în acest sens demersurile necesare. De asemenea, reprezentanţii organizaţiilor de tineret din aproximativ 30 de ţări europene au fost informaţi despre activitatea şi istoricul TLDM, despre situaţia politică actuală din Moldova, precum şi despre eforturile de integrare europeană ale Guvernului Filat.

“Activitatea Partidului Liberal Democrat din Moldova este înalt apreciată de către Partidul Popular European”, a declarat secretarul general al YEPP — Yuha-Pekka Nervala.

Participarea TLDM în cadrul acestor evenimente oferă ocazia promovării intereselor organizaţiei, dar şi ale ţării prin informarea constantă a organizaţiilor politice de tineret despre evoluţiile din ţara noastră.

EDS (European Democrat Students) şi YEPP sunt organizaţiile politice de tineret oficiale ale Partidului Popular European, din care face parte şi PLDM. TLDM este deja membru cu drepturi depline în cadrul EDS din iulie 2012 şi depune eforturi pentru accederea în YEPP, care a fost fondată în 1997 şi întruneşte 57 de organizaţii de tineret de centru-dreapta din 39 de ţări europene.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul Fracţiunii PLDM cu ocazia Zilei internaţionale a medicului Primarii PLDM din Popeştii de Jos şi Popeştii de Sus au prezentat rapoarte de activitate