Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Securitatea energetică a R. Moldova — în vizorul EURONEST

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 octombrie 2012
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La Chişinău a avut loc, sâmbătă, 13 octombrie 2012, şedinţa Grupului politic al Partidului Popular European din cadrul Adunării Parlamentare EURONEST, al cărei membru este şi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Participanţii la discuţii au decis să promoveze în structurile europene poziţia Republicii Moldova referitoare la securitatea energetică în raport cu politicile europene de profil.

Decizia a fost luată ca urmare a propunerilor lansate de deputatul Veaceslav Ioniţă.

Europarlamentarii PPE s-au angajat să convingă Comisia Europeană, de comun acord cu guvernele de la Chişinău şi Bucureşti, să urgenteze procesul de interconectare a sistemelor energetice ale Republicii Moldova şi Uniunii Europene, prin intermediul liniilor de tensiune înaltă şi a magistralei de gaz care traverseaază România.

În paralel, deputaţii europeni vor interveni pe lângă guvernul ucrainean pentru a oferi Republicii Moldova acces la capacitaţile de stocare de gaze naturale din Ucraina, fapt care ar asigura ţării noastre o securitate energetică mai eficientă în sezonul rece.

În linii mari, participanţii la şedinţa Grupului PPE din cadrul AP EURONEST au convenit să sprijine în cadrul structurilor Uniunii Europene politicile de eficienţă energetică promovate de guvernul moldovean. Totodată, s-a decis ca la şedinţa interministerială pe probleme energetice din cadrul PPE să fie invitat şi viceministrul moldovean responsabil de sectorul energetic.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici şi Ivan Ionaş au efectuat o vizită de lucru în com. Cărpineni, r-nul Hânceşti Secretarul general al PLDM a participat la Conferinţa Partidului Conservator din Marea Britanie